Lokaal Hellendoorn en VVD bezorgd om N35

NIJVERDAL - Lokaal Hellendoorn en VVD zijn van mening dat de problematiek op de N35, deel Paarse Poort tot gemeentegrens Mariënheem, zo snel mogelijk en in fases moet worden aangepakt.

Recente onderzoeken en de dagelijkse praktijk vragen om voortvarend en snel handelen. de partijen vragen het college van B&W met concrete voorstellen te komen voor: De korte termijn (binnen 12 maanden te realiseren): Een goede veilige oversteek voor fietsers Meijerinksweg/Koersweg brug of tunnel.
Voor de middellange termijn (binnen 24 a 36 maanden te realiseren): Parallelwegen langs de N35 van Tunnelweg naar Paarse Poort, Twee verkeersveilige oversteken in Haarle bij de Molenweg en Stationsweg en een veilige oversteek voor fietsers nabij de Rendac.
Voor de lange termijn een integraal plan met de aanleg van twee keer twee rijbanen. Men dringt erop aan om voort te maken met de planning en realisatie en hierbij niet alleen de raad, maar zeker ook Plaatselijk Belang Haarle en andere belanghebbenden, niet alleen nauw, maar ook per direct te betrekken.
Bij het ter perse gaan van deze krant, was het antwoord van het college nog niet duidelijk.