Afbeelding
Foto: Adrie Boerrigter,

Uniek concert van het Nijverdals Mannenkoor

NIJVERDAL - Het Nijverdals Mannenkoor en het Overijssels Byzantijns Mannenkoor geven op 10 november een Najaarsconcert in Nijverdal. Een concert waarin de uitersten in de mannenkoorzang te horen zullen zijn. Het concert vindt plaats in PG Het Centrum aan de Constantijnstraat 7a in Nijverdal.

De toegangsprijs is € 10,00 (inclusief een kop koffie/thee). Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.
Kaartverkoop bij de ingang van de kerk of reserveren via: www.obmk.nl en www.nijverdalsmannenkoor.nl.

Zowel het Overijssels Byzantijns Mannenkoor als het Nijverdals Mannenkoor zien uit naar hun gezamenlijk concert op 10 november waarbij het publiek zal worden getrakteerd op de meest uiteenlopende genres van de mannenkoormuziek. Het wordt een prettige mengeling van hedendaagse populaire muziek afgewisseld met devote liederen uit de Byzantijnse Liturgie en melancholische profane liederen uit het Oostblok.
Het Overijssels Byzantijns Mannenkoor is opgericht in 2000 en de ca 35 leden komen uit de gehele provincie Overijssel. Het repertoire bestaat voornamelijk uit Byzantijnse liturgie en Russische koormuziek. Daarnaast worden er vrolijke en melancholische niet kerkelijke profane liederen uit Oost Europa gezongen. Zij zullen tijdens het concert o.a. het bekende Tebe Pojem laten horen en het beroemde Wolgalied waarin de liefde voor de rivier de Wolga wordt bezongen. Het koor staat onder leiding van Marian Stouwdam.

Het Nijverdals Mannenkoor is al meer dan 50 jaar toonaangevend in Nijverdal en omstreken. Vooral het traditionele Nieuwjaarsconcert in het ZINiN theater oogst veel succes. Het Nijverdals Mannenkoor loopt voorop bij de keuze voor meer eigentijdse en toegankelijke muziek. Naast de traditionele mannenkoorzang is ook de switch gemaakt naar de meer vernieuwende en herkenbare songs uit de wereld van de barbershop, musical en muziek uit de jaren 60 en 70. Nummers als Anthem for the World van Tom Parker, Halleluja van Leonard Cohen en Bridge over Trouble Water van Paul Simon zullen ten gehore worden gebracht. Dirigent is Willem Jan van Asselt.

Ook het Ensemble van het Nijverdals Mannenkoor zal een bijdrage aan dit concert geven met het zingen van Sloop John B van de Beach Boys en een medley van de beroemde popgroep Queen.

Kortom: een zeer gevarieerd concert voor iedereen die de mannenkoorzang een warm hart toedraagt