Landelijke regeling voor gratis VOG voor vrijwilligers uitgebreid

Het kabinet vindt het belangrijk dat vrijwilligerswerk veilig is. Daarom kunnen vanaf 1 november 2018 veel meer organisaties deelnemen aan de regeling 'Gratis Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).'

In de huidige regeling konden vrijwilligers die werken met minderjarigen of met mensen met een verstandelijke beperking gratis een Verklaring Omtrent Gedrag krijgen. Sinds 1 november 2018 is deze regeling uitgebreid en kunnen alle vrijwilligersorganisaties die werken met kwetsbare inwoners hier gebruik van maken. Meer informatie over deze regeling is te vinden op : https://www.gratisvog.nl

Lokale regeling vervalt
Sinds januari van dit jaar heeft de gemeente Hellendoorn een aanvullende lokale regeling voor VOG's, omdat nog niet alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente gebruik konden maken van de landelijke regeling.

Met de invoering van de nieuwe landelijke regeling per 1 november aanstaande, stopt de lokale regeling van de gemeente Hellendoorn. Vrijwilligersorganisaties kunnen de kosten voor VOG's, aangevraagd voor 1 november 2018, declareren bij Stichting De Welle, op vertoon van de bon en een kopie van de VOG.

Sinds 1 november 2018 kunnen vrijwilligersorganisaties zich aanmelden voor de landelijke regeling via https://gratisvog.nl/aanmeldformulier . Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting De Welle via 0548-638810 of info@stichtingdewelle.nl.