Huis van Sint 2017
Huis van Sint 2017 Foto: sINTERKLAASCOMMISSIE

Een hand van de Sint en zijn pieten

GEMEENTE - Iedereen is van harte welkom bij het grote feest van Sinterklaas in Nijverdal dat elk jaar weer door duizenden enthousiaste bezoekers meegevierd wordt. Kom ook gezellig naar het centrum om Sinterklaas te zien, een handje te geven en natuurlijk voor een handje lekkere pepernoten...

Sint Nicolaas komt op zaterdag 17 november tegen 13.30 uur met de boot vanuit de richting van Hellendoorn aan bij de Wilgenweard. Vanaf hier vertrekt hij per koets, vergezeld door de Trotwaarbent en zijn pieten naar het centrum van Nijverdal. Hierbij zullen dit jaar voor het eerst 2 glutenvrije pieten aanwezig zijn. De pieten zijn te herkennen aan een vlaggetje die de meegestuurde afbeelding bevat. De kids kunnen via onderstaande link een kleurplaat of vlag downloaden en deze zichtbaar bij zich houden. Dit zodat de pieten de kids makkelijker kunnen herkennen: www.glutenvrij.nl/
activiteitenkalender/glutenvrije_pieten.
Sinterklaas heeft namelijk ook dit jaar weer een eigen huis, Het Huis van Sint.Dit huis is te vinden in het voormalige C&A-pand op het Henri Dunantplein.

Hellendoorn
Na ruim 30 jaar Sinterklaas officieel welkom te hebben geheten op molen De Hoop in Hellendoorn, heeft de organisatie van de intocht in dorp Hellendoorn besloten het dit jaar anders te doen. Dit jaar komt Sinterklaas namelijk voor het eerst per boot aan in Hellendoorn. Bij het boothuis achter de ijsfabriek wordt Sinterklaas op 24 november rond 14.30 uur feestelijk onthaald in Hellendoorn. Vanaf het weiland ernaast hebben de kinderen een fantastisch uitzicht over de Regge en kunnen ze Sinterklaas al van ver zien aankomen. Vanaf het boothuis vervolgt Sinterklaas zijn weg naar het begin van de Dorpsstraat. Hier kunnen de kinderen, net als andere jaren, Sinterklaas een handje of een tekening geven. Het eindfeest van de intocht vindt plaats op het pleintje naast de Hervormde Kerk de Oale Grieze.

Haarle
De spanning is voor sommigen bijna al ondragelijk, maar toch duurt het nog even voordat Sinterklaas weer naar Haarle komt. Vanaf 17 november neemt hij zijn intrek weer in de ZINiN Bibliotheek in Haarle, dat dan tot 6 december weer omgedoopt wordt tot het 'Huis van Sinterklaas'.