Afbeelding
Foto: Bertus van Elburg

ZorgSaam BocoTrail over de Nijverdalse Berg

NIJVERDAL - Boco? Wie is Boco? Weet jij het? Nijverdal kan alvast uitkijken naar een mooi evenement. Op zondag 25 november vindt er een bijzonder hardloopevenement plaats op de Nijverdalse Berg: de ZorgSaam Boco-Trail.

Boco is de trailgoeroe van de Sallandse Heuvelrug: Bertus van Elburg. De ZorgSaam-Boco trail wordt mede door hem georganiseerd. De Trail route leidt de deelnemers vijftien kilometer lang over onverharde paden, door een prachtig deel van het Nationaal Park, met afwisselende bossen, heidevelden, heuveltjes en afdalingen. Mooi, en af en toe ook pittig bij de klimmetjes. Maar dat is precies wat verwacht mag worden bij een TrailRun!

Een deel van de opbrengst van deze trail gaat naar de 'Stichting Beat Batten'. Deze stichting heeft ten doel het stimuleren van het onderzoek naar een behandeling voor de Ziekte van Batten, een ernstige stofwisselingsziekte die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. De ziekte is uiteindelijk fataal. Onderzoek is nodig om te komen tot succesvolle behandeling! Bij de start/finish van de trail is een stand aanwezig waar informatie over de ziekte van Batten gehaald kan worden. Op deze trail is plaats voor maximaal 150 deelnemers.
De start/finish-locatie is bij SBB Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal).
De start is om 10.00 uur.
Voorinschrijving via
www.zorgsaamloperscompany.nl
Kosten: € 10,00 pp
Per deelnemer gaat € 1,00 naar
Support for Nature.
https://beatbatten.com/

Beat Batten
De ziekte van Batten (Batten Disease) is de Engelstalige benaming voor Neuronaal Ceroid Lipofuscinosis (NCL), een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Voor alle vormen van deze ziekte geldt dat er op dit moment geen behandeling mogelijk is en dat de ziekte fataal is. Juveniele Neuronale Ceroid Lipofuscinosis (JNCL) is de meest voorkomende vorm van de ziekte van Batten. In Nederland zijn er ca. 60 patiënten. Sta eens even stil bij het feit dat een ziekte zo verwoestend kan zijn dat het een gezond kind kan doden tegen de tijd dat het een tiener is.