Afbeelding
Foto: Petra pennelikker

Vakantie Bijbel Club dagen

NIJVERDAL - Een verslag van Petra Pennelikker: "Afgelopen herfstvakantie hebben we op de maandag-, dinsdag- en woensdagochtend mooie ochtenden gehad met gemiddeld ruim 80 kinderen in de basisschool leeftijd. Dit was tijdens de Vakantie Bijbel Club dagen. In de sporthal en et naastgelegen wijkgebouw de Vleugel aan de Bachlaan zijn we met de kinderen aan de slag gegaan met het thema: Zoek het uit!"

"Ik ben Petra Pennelikker, de zogenaamde verslaggever van Hart van Nijverdal, die wat spullen had uitgeleend zodat we net een echte lokale krant leken. Onze opdracht: Uitzoeken wie Jezus is. Samen met mijn supercollega's Britt en Bo. Voor mij was het belangrijk dat ik er een goed artikel van maakte, want dan mocht ik blijven bij Hart van Nijverdal. Zoals jullie zien is dat gelukt met behulp van deze fantastische kinderen. het verslag wordt zelfs geplaatst in de echte Hart van Nijverdal! Daarom heb ik ze op de laatste dag getrakteerd op een broodje met knakworst, want dat hadden deze kanjers zeker verdiend."
"We hebben op de eerste dag ontdekt dat Jezus geneest. We hoorden het verhaal van de 10 mensen met een huidziekte uit de Bijbel. Jezus maakt ze alle 10 weer gezond! De kinderen konden hierna lekker knutselen over het thema.
De tweede dag mochten we ontdekken dat Jezus redt. We hebben die dag het verhaal gehoord van de goede Herder die het verdwaalde schaapje kwijt was, maar toch weer gevonden had. We hebben samen gezongen en geknutseld.
De woensdagochtend hebben we samen gezongen en het verhaal gehoord uit de Bijbel dat Jezus de storm op zee gestopt had. Het woeste water werd weer helemaal stil! De kinderen gingen hierna weer lekker aan de slag met een knutsel of samen een spel gaan doen." Op de laatste dag werd een fijne afsluitende dienst in de Regenboogkerk gehouden. "We mochten aan de andere mensen in de kerk laten zien en horen dat we allemaal leuke dingen hebben gedaan."