Sinterklaasavond

Jaren geleden toen de kinderen nog klein waren, was er een moment dat ik mezelf afvroeg: waar zijn we mee bezig. Allemaal Sinterklaas-feesten: van mijn man's werk, school, vereniging, de buurt en de familie. En dan hebben we het nog niet eens over hoe knus en leuk het ook thuis kan zijn om met je eigen gezin het sinterklaasfeest te vieren. De kinderen waren in die periode onrustig, wat logisch is. Op een gegeven moment wisten zij uit al die lijstjes niet meer wat ze moesten kiezen en dan moest het echte feest nog komen. De onrust werd alleen maar groter.

Alles in huis voor sinterklaasavond op zondagavond kreeg ik zaterdagavond een ingeving. En zo geschiedde het, er werd een nieuwe traditie geboren.
Zondagmorgen 3 december 2006, we lagen wakker opdat wat komen zou… Gestommel... oh...ah... de kinderen maakten elkaar wakker… en daarna ons ook. "Pap, mam er liggen hierboven pepernoten, kijk een spoor, helemaal naar beneden." De kinderen volgden het spoor, wij volgden de kinderen en zij vonden zelfs twee cadeautjes op de trap. "Wauw", hoorde ik toen ze de deur naar de kamer opendeden en toen zag ik ook waarom. De hele kamer lag vol met pakjes. De oudste stelde voor om alles te verzamelen en moeders pakte de wasmand. De oudste vertelde aan de jongste: "Kijk een pakje voor mama, voor papa, deze is voor jou en die ook." En zo ging het even door. Kinderen zagen dat er genoeg voor hen bij zat en er heerste rust...echt rust. Wij stelden voor om eerst lekker te ontbijten. We hebben zelfs nog croissantjes gebakken, de kinderen zaten rustig te kijken (en te fantaseren) naar de volle wasmand en alles wat er omheen lag. Na een heerlijk ontbijt waren we bijna een uur verder. Daarna zijn we maar begonnen met het heerlijk ochtendje van Sinterklaas. Het allermooiste was natuurlijk dat de kinderen de hele zondag konden spelen met alles wat ze hebben gekregen. Sinds die dag hebben we nog enkele jaren dezelfde manier Sinterklaas gevierd, lekker ontspannend en de hele dag voor ons.