Afbeelding
Foto: Buurtbus

Aangepaste dienstregeling buurtbus

In december gaan er bij de buurtbuslijn van Nijverdal naar Daarlerveen/Den Ham (lijn 594) verschillende zaken veranderen. De buurtbus gaat een iets andere route rijden met een aangepaste dienstregeling. De bus wordt veel comfortabeler en een buurtbuskaartje betalen wordt makkelijker.

Al deze veranderingen gaan in op maandag 10 december. Om de passagiers beter van dienst te kunnen zijn gaat de buurtbus niet meer over de rondweg langs Hellendoorn, maar door het centrum van Hellendoorn. De bus rijdt dan via de Schuilenburgerweg, de Dorpsstraat en de Reggeweg en komt bij Ben& Jerry's weer op de N347 naar Hulsen. Onderweg door het centrum Hellendoorn stopt de bus bij de haltes Schuilenburgerweg, Schapenmarkt en Reggeweg. Eindpunt van de lijn was altijd de halte bij het Raadhuis Nijverdal, dat wordt per december het Station Nijverdal. Positief is dat de passagiers die in Hellendoorn of in de Kruidenwijk wonen nu elk half uur met de buurtbus naar het Station Nijverdal kunnen, de ene keer met de lijn 594 en de nadere met lijn 597.

Aangepaste
dienstregeling

De nieuwe route houdt ook in dat de dienstregeling moet worden aangepast. Vanaf maandag 10 december worden alle aankomst- en vertrektijden van de lijn 594 een paar minuten vervroegd. De buurtbus vertrekt een paar minuten eerder in Daarlerveen en Den Ham richting Nijverdal en komt iets vroeger aan bij het Station Nijverdal. Ook het vertrek van Station Nijverdal op de rit terug is een paar minuten eerder. De precieze aankomst- en vertrektijden kunt u vinden op de halteborden, in de bus en op de website van de buurtbus: www.buurtbushellendoorn.nl

Nieuwe bus
Tegelijk met aanpassing van de route en de dienstregeling wordt ook een nieuwe buurtbus ingezet. Dat is een rolstoelvriendelijke bus met een brede toegangsdeur en een lage instap. Het wordt voor passagiers in een rolstoel veel gemakkelijker om met de buurtbus te reizen. Ook heeft de bus moderne apparatuur waarmee de passagiers steeds van actuele reisinformatie worden voorzien. Deze bus is al in gebruik bij de buurtbus die van Nijverdal via Hellendoorn naar Krönnenzommer rijdt.

Met de pinpas betalen
De passagiers gaan hun buurtbuskaartje vanaf 10 december met de pinpas betalen. Tot de jaarwisseling is er een overgangsperiode
waarin ook nog contant betaald kan worden, maar met ingang van 2 januari 2019 kan dat alleen nog met de pinpas.