Afbeelding
Foto: Gemeente Hellendoorn

Rotomoulding Nederland naar Nijverdal

Demand Holding BV eigenaar Jorn Berends en burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn ondertekenden vorige week de koopovereenkomst voor een kavel van zo'n 7.500 m2 aan de Anders Celsiusstraat op bedrijvenpark 't Lochter in Nijverdal. Op de kavel vestigt zich in de loop van 2019 Rotomoulding Nederland BV, een nieuw bedrijf dat zich gaat bezighouden met kunststof rotatiegieten.

De kavel van RotoMoulding Nederland ligt tussen accountantskantoor Alfa en het toekomstige regiobureau van Politie Twente west. Een oppervlakte van 5.705 m2 wordt direct afgenomen en het resterende deel van1.689 m2 volgt later. De kavels in de zichtzone Burgemeester Boersingel zijn nu op één na allemaal ingevuld.

Het nieuwe bedrijf gaat eindproducten als kunststoftanks voor voertuigen en technische speciaalproducten fabriceren. In eerste instantie wordt een kantoor met productieruimte gebouwd van ca. 2.500 m2. De ambitie is om te groeien naar circa 5.000 m2. Rotomoulding Nederland BV maakt een start met zes tot acht medewerkers en hoopt het personeelsbestand binnen afzienbare tijd uit te kunnen breiden tot zestien personeelsleden.

Initiatiefnemer van Rotomoulding Nederland BV is JB Ventures BV, de onderneming van Jorn Berends en Ferry Pullen, die ook gevestigd is op 't Lochter. JB Ventures BV is actief op het gebied van productontwikkeling, 3d printen, rapid prototyping, matrijzenbouw en kunststof spuitgietproductie. Rotatiegieten vormt een logische aanvulling op de bestaande mogelijkheden.

Wethouder Jelle Beintema van de gemeente Hellendoorn is blij met deze volgende verkoop in een mooie rij. "We hebben de afgelopen twee jaar tien hectare aan kavels op 't Lochter verkocht. Een duidelijk signaal dat ook in deze regio de crisis nu echt voorbij is. De behoefte aan zowel bedrijfsruimte als personeel is goed voor de ontwikkeling van de gemeente. We hebben op dit moment voor kantoren, showrooms en representatieve gebouwen met opslag of productie nog zichtkavels langs de N35. Voor de meer industriële bedrijven is nog voldoende ruimte beschikbaar op het binnenterrein van het nieuwe deel van bedrijvenpark 't Lochter."