Afbeelding
Foto: HvN

Koopzondag 9 december 2018 in Nijverdal

NIJVERDAL - Ook aanstaande zondag 9 december is er weer koopzondag in de gemeente Hellendoorn. Winkels en ondernemers uit onze gemeente mogen de gehele maand december zelf weten of ze deuren van hun winkel openen. Gerwin Pots zocht even voor ons uit welke winkels geopend zijn.

"In de feestmaand December zijn de onderstaande winkels extra op zondag 9 december geopend. Kijk in deze winkels of op website/advertentie/folder etc. voor eventuele acties: PAND 55, Kotter Wonen (industrieterrein), Primera, Praxis, Kruitvat, Blokker, alle supermarkten en alle horecabedrijven. Kom dus gezellig naar deze winkels & breng een bezoekje aan de gezellige schaatsbaan die dan ook geopend is.

Winkeliersvereniging Op naar Nijverdal heeft voor de winkels in het centrum van Nijverdal twee officiële koopzondagen aangewezen: 16 december (incl. Schaatsbaan & Winterfair) en 23 december. De winkels open op zondag blijkt een heikel punt in de gemeente Hellendoorn. Voor- en tegenstanders lieten zich de afgelopen maanden veelvuldig horen. De gemeenteraad heeft onlangs besloten dat de koopzondag na een winter- én voorjaarsperiode wordt geëvalueerd.

Op basis van die uitkomsten praten ze in juni in 2019 over een eventuele aanpassing van de regels.