ZwartWit

Zo... De laatste pepernoten heb ik zojuist in de groencontainer gekieperd, voordat ik weer een handje achter elkaar op sta te eten. De December-feestmaand komt er aan en als ik nu al zin krijg om makkelijke wijde broeken aan te trekken...? Ai!

Sowieso wel klaar met het Sinterklaasgedoe. En al helemaal met het gezeur over Zwarte Piet. Alsjeblieft! Mag het ophouden? Maar...
Om alvast even vooruit te kijken naar volgend jaar. Is het niet een keer tijd dat in Nijverdal en omstreken de kleur van Piet een beetje mee gaat bewegen met de landelijke trend? De pieten hier ter plaatse zijn, geen enkele uitgezonderd, diepbruin of pikzwart. Alsof we hier onder een steen leven. Alsof er hier geen mensen zijn die er voor open staan dat er personen zijn die zich er aan storen. Kom op.

Ik heb niet de indruk dat het een bewuste actie is met een middelvinger naar de grote steden. Zo van: jullie doen maar, bij ons blijven de pieten gewoon zwart. Nee.
Van een juf hoorde ik dat zij vorig jaar in de klas Sinterklaas had gespeeld. Ze koos voor Sint een gekleurd jongetje, en voor Piet een bleekgezicht. Geen van de kinderen maakte er een opmerking over. Ze vonden het heel gewoon.

Zoiets moeten wij volgend jaar ook maar eens gaan doen. Alle kleuren van de regenboog. Zou helemaal mooi zijn als die Sinterklaas een Klazien zou zijn. Ja! Waarom niet eigenlijk?

WeedeBee