Afbeelding
Foto: HOi

Wil je redactiemedewerk(st)er worden? Kom als vrijwilliger bij HOi tv

NIJVERDAL - HOi is de lokale publieke omroep voor de gemeente Hellendoorn. Ruim 100 vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om de burgers van Hellendoorn zo optimaal mogelijk te informeren over wat er in hun gemeente leeft en speelt. Voor het tv-nieuwsprogramma HOi Centraal is men momenteel dringend op zoek naar redactiemedewerk(st)ers.

Als je van journalistiek je hobby wilt maken, ligt hier een leuke kans. Aan het woord is Laila Veenker, al meer dan vijf jaar vrijwilligster bij HOi tv. "Bij HOi hebben we een groot tekort aan redactiemedewerkers" aldus Laila. "Ik zelf doe dit werk met veel plezier. Het is leuk en afwisselend, we zijn echt een gezellig clubje bij elkaar. Je bent bezig met het uitzoeken van het lokale nieuws van de gemeente Hellendoorn. Het is onder andere mijn taak om de gasten uit te nodigen die worden geïnterviewd en om opnames in te plannen die we willen uitzenden. Het begint voor mij allemaal op donderdagavond. Samen met mijn redactieteam ga ik dan de uitzending van het tv-nieuwsprogramma HOi Centraal van die week daarop voorbereiden. We gaan eerst op zoek naar het laatste nieuws. Ik lees de kranten thuis alvast door en kijk op lokale nieuwssites. Ook doorzoeken we onze mailbox op interessante berichten die organisaties ons toesturen. Dat kan met van alles te maken hebben. Sport, cultuur, religie, amusement. We kijken of daar onderwerpen bij zitten, waar we wat mee kunnen. Vervolgens gaan we selecteren."
Wat is belangrijk? Wat is leuk? Je belt met de cameramensen wanneer ze kunnen opnemen. Eventueel zorg je ervoor dat er een verslaggever meegaat. Daarna moeten de items opgenomen worden. En die moeten natuurlijk van goede kwaliteit zijn, dus ook dat gaan we nog eens controleren. Je zet alle poppetjes op de juiste plaats, zodat de uitzending staat als een huis", zegt een enthousiaste Laila samenvattend.
"Bij HOi krijg je alle ruimte om te doen wat je leuk vindt", vertrouwt Laila ons toe. Belangstelling om de lokale omroep van Hellendoorn te versterken en van journalistiek je hobby te maken? Stuur je reactie naar info@hoimedia.com of bel voor meer informatie met 06-55385630.