Afbeelding
Foto: Eigen Oogst

3000 bezoekers voor expositie Eigen Oogst 2018

NIJVERDAL - De ruim 1600 stemformulieren met voorkeurstemmen ingevuld door het publiek van de expositie Eigen Oogst 2018 zijn geteld. Dit aantal was een geweldige respons van de circa 3000 bezoekers. De kunstenaars die nu voor Uitgelicht worden uitgenodigd zijn de afgelopen vijf jaar daar niet voor uitgekozen.

De volgende kunstenaars worden Uitgelicht en kunnen ieder 3 of 4 werken tonen in de maart 2019 in het Huis voor Cultuur en Bestuur van de gemeente Hellendoorn in Nijverdal:

Glaskunst: Gert Bladder met "Birds", Beelden: Ellen van Coeverden met een bronzen beeldje, Keramiek: Ingrid Hegeman met "Baby" en Luiksje Roelofs met "Verlegen kikker", Fotowerk: Marinus Rouweler met "Mist", Naaldkunst: Thea Verkroost met "La creuse", Schilderijen of tekeningen: Ilonka Pultrum met "Herman Brood", Mariƫt Wichers Schreur met "Janis Joplin", Fransien Tromp met "Waylon", Anja Hegeman met "Lion" en Bertus Seinen met "Sinaasappel".

Geslaagd
Het bestuur van de Stichting Eigen Oogst kan terugzien op een zeer geslaagde en sfeervolle expositie van amateur beeldende kunst. Nieuw en zeer geslaagd waren dit jaar de mini kunstwerkjes van 10 bij 10 cm, dat gaan we herhalen. Volgend jaar zal de expositie Eigen Oogst weer in november plaats vinden in de Smidse.

Zie ook www.eigenoogst.nl en de facebook pagina.