Afbeelding
Foto: De Welle

Jongerenwerk De Welle voorkomt vuurwerkongelukken

NIJVERDAL - Het jongerenwerk van De Welle is gestart met het geven van voorlichtingen over vuurwerk op basisscholen in de gemeente Hellendoorn. Een leerzame traditie die al jaren het einde van het jaar inluidt. Daarnaast rijdt de Vuurwerkbus op oudejaarsdag weer rond!

Vuurwerk komt steeds meer ter sprake in deze tijd van het jaar. De folders vallen op de deurmat en tegen deze tijd kijken mensen al weer uit naar de nieuwe producten die te koop zijn. Naast de mooie kanten van vuurwerk vallen er ook ieder jaar slachtoffers. Daarom besteedt het jongerenwerk jaarlijks aandacht aan dit onderwerp om ongelukken, boetes en HALT-straffen te voorkomen.

Tijdens de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan groepsdruk. Hoe ga je om met vrienden die je pushen om iets te doen wat je eigenlijk niet wil? Tientallen scholen hebben zich inmiddels aangemeld voor de vuurwerkles van het jongerenwerk.

Vuurwerkbus

Naast de lessen rijdt het jongerenwerk rond met de Vuurwerkbus op de oudejaarsdag. Met aansteeklonten, vuurwerkbrillen, warme rookworst en chocolademelk gaan ze van groep naar groep. Ook deelt het jongerenwerk informatie uit over veilig vuurwerk afsteken. De bus rijdt rond vanaf 10:00 tot 16:00 uur in de gemeenten Hellendoorn en Wierden. Je kunt op oudejaarsdag jouw locatie doorgeven aan de bus via

Instagram: @jwdewelle of via het telefoonnummer van de jongerenwerker. De jongerenwerkers zullen op oudejaarsdag vergezelt worden door een special gast.

Hellendoorn: Marijke Grutterink, telefoon: 06 46 54 01 13.