Afbeelding
Foto: HvN

'Gewone' mensen te gast bij TV-maakster Wil de Bruine in Wat bezielt je?!

NIJVERDAL - Wat inspireert je? Wat drijft je? Waar voel je je thuis? Wat is belangrijk? Waar gaat het uiteindelijk om in het leven? Herkenbare vragen voor iedereen. Deze vragen komen aan bod bij het nieuwe programma van Wil de Bruine. Vrijdag 28 december is de eerste uitzending te zien op HOi tv.

De naam van het nieuwe programma op Omroep HOi is: Wat bezielt je?!. "Ik hoop dat de gasten inspirerend zijn voor de kijkers en dat men aan het denken wordt gezet. Dat bedoel ik in de zin van: Hoe kijk ik daar tegenaan of misschien gaat men wel met elkaar in gesprek. Er zit steeds één gast aan tafel met wie ik gedurende een half uur in gesprek ga. Dat is iemand hier uit de omgeving. Niet persé een BN'er, liever niet zelfs, want ik denk dat ieder mens een mooi verhaal te vertellen heeft. Maar ik realiseer me wel dat niet iedereen dat voor de camera wil of durft te vertellen. Ik hoop het wel trouwens", vertelt Wil de Bruine. Wil nam dit jaar afscheid als presentator van het politieke programma Raadsplein. Bij haar afscheid gaf ze al aan een programma over Zingeving, Bezieling en Inspiratie te willen gaan maken. Na Kerk in Zicht is er een leemte ontstaan voor een programma op religieus gebied. "Ik had dit al heel lang in mijn hoofd. Was heel blij dat binnen HOi men mijn plannen zag zitten. Fijne medewerking vanuit de organisatie, echt top!"

De gasten in Wat bezielt je?! zijn bij voorkeur "gewone" mensen. De eerste gast op 28 december is Janny Meijerink, tegenwoordig woonachtig in Zuid Afrika. Voor veel mensen staat ze bekend als Badjuf Janny. Iemand met een niet alledaags levensverhaal. En verder heb ik nog een paar namen op mijn lijstje. Natuurlijk houd ik me van harte aanbevolen voor suggesties!"

Wil vervolgt: "TV maken is een soort spanning, vergelijkbaar met een optreden op toneel denk ik. Ik vind het nog steeds erg leuk om te doen. Gaaf om het te kunnen doen met de crew, oudere cameramannen, zoals Helmich Visser en Harry Pennings, jonge mensen als Elsa Koppelman en Hylke Wolfkamp en regisseur Bart Voogd die het helemaal ziet zitten. Hoe mooi is dat."
Benieuwd naar deze uitzending? Wat bezielt je wordt op vrijdag 28 december, na HOi Centraal, uitgezonden en wordt het gehele weekend herhaald. Is ook te volgen via de live stream: www.hoimedia.com en via uitzending gemist. Wil zit dus nog steeds niet stil…. "Voorlopig houd ik het bij schrijven en 1 keer in de maand: Wat bezielt je. Mijn column Wiske schrijf ik nog steeds en sinds kort ook de column weedebee in Hart van Nijverdal!"