Afbeelding
Foto: Scouting

De Reggegroep bereidt zich voor op Wereld Jamboree

NIJVERDAL - Leden van de scoutinggroep De Reggegroep zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Wereld Scout Jamboree in 2019. Deze wordt gehouden in Noord Amerika van 22 juli tot en met 2 augustus.

De groepen hebben hun eerste voorbereidingsweekenden achter de rug en verdere voorbereidingen staan al gepland. In totaal zullen zo'n 40.000 scouts uit de hele wereld bij elkaar komen, zo'n 160 nationaliteiten. Vanuit Nederland staan meer dan 1000 scouts geregistreerd, waarvan negen van de scoutinggroep van Hellendoorn-Nijverdal. De groep, bestaande uit vijf jongens en vier meisjes in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar, is al een paar jaar bezig om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Fanatiek en creatief als ze zijn, boren ze verschillende bronnen aan. Ze durven de handen uit de mouwen te steken, onder meer door op kerstmarkten in Nijverdal en Hellendoorn te staan, te helpen bij activiteiten bij Staatsbosbeheer, waaronder de lichtwandeling en de paasfair, het maken van stamppotbuffets, Sinterklaas- en Pieten actie, helpen bij de Strongmanrun en Dauwpop, etc. Ook het geld dat verdiend wordt met bijbaantjes van deze jongeren wordt gereserveerd voor de Jamboree. Het is zeker de moeite waard. Het zal een fantastische ervaring worden voor deze jongeren: Genieten van dat geweldige kamp in West Virginia. Een tentenstad zo groot als de stad Utrecht. Andere jongeren leren kennen, samen feesten, elkaars cultuur leren kennen en samen grenzen verleggen.

Iedere vier jaar wordt ergens op de wereld een World Scout Jamboree georganiseerd. Vorige jamborees vonden plaats in Japan (2015), Zweden (2011), maar ook in Nederland in 1937 en 1995. Deelname aan een jamboree doet wat met mensen. Het is een uniek evenement wat een grote bijdrage levert aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge scouts die deze ervaring in hun latere leven met zich meedragen. Zij hebben geleerd om over hun grenzen heen te kijken, gezien wat mogelijk is als je samenwerkt en hebben ervaren wat de werkelijke betekenis is om onderdeel te zijn van een internationale vereniging. Kortom een ervaring om nooit te vergeten.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door een match op de Beursvloer Hellendoorn.

Afbeelding