Afbeelding
Foto: Janette Lubbers

Extra hulp op de eerste hulp

HOGE HEXEL - Terwijl iedereen lekker warm tegen de kachel aan kruipt, is toneelvereniging Hoge Hexel alweer druk aan het repeteren voor het toneelstuk: "Extra hulp op de eerste hulp" . Een leuke klucht in drie bedrijven geschreven door Henk Roede.

Noteer alvast in uw agenda: 8 en 9 februari 2019. Het begint om 20.00 uur in 't Kulturhus, Nieuwe Schoolweg 5 te Hoge Hexel (zaal open om 19.30 uur). Kaarten kosten €5,- p.p. voor volwassenen en €3,50 voor kinderen. In de voorverkoop te bestellen bij: Karin Maneschijn: Lanckerweg 13 te Hoge Hexel Tel: 0546-575997 (na 18.00 uur).
Karin Grevelink: Adm. De Ruyterweg 22 te Wierden Tel: 0546-433797.

En natuurlijk ook gewoon 's avonds aan de zaal, vol is vol.

Het verhaal

Het toneelstuk speelt zich af in de wachtruimte van een regionaal ziekenhuisje. Dokter Hogebaum (Theo Veltkamp) is een oude verstrooide dokter die ermee wil stoppen. Hij ziet per ongeluk de nieuwe schoonmaker Joop Kleiduif (Han Slettenhaar) aan voor zijn nieuwe opvolger, wat leidt tot bizarre situaties. Joop, die dat ook best wel interessant vindt, doet dan ook zijn uiterste best als nieuwe "dokter" en heeft zijn eigen bijzondere behandelmethodes. Dit is duidelijk te merken als hij bij zijn eerste patiënt, meneer Terpstra (Eric Gierveld) een nieuw verband moet aanleggen. Maar waar is dan de echte dokter? En wat voor bezoekers komen er allemaal in het ziekenhuis? Zo is er Nella (Jannette Lubbers) met steeds weer andere kwaaltjes en Rebecca (Bernice Schuttevaar) die er alleen maar op uit is om een knappe dokter aan de haak te slaan. Ook komt Roelie (Karin Maneschijn) langs met een zere duim, maar is dat wel de enige reden waarvoor ze langs komt? Gelukkig kan het ziekenhuis beschikken over het kordate hoofd van de verpleging Joke (Marije Lohuis) en verpleegkundige Annie (Marian Lohuis), maar of die de boel nog kunnen redden? Zelfs de directeur van het ziekenhuis, dhr. van Wal (Michel de Boer), is meer met golf bezig dan met het runnen van een ziekenhuis.
Dit leidt tot lachwekkende situaties die u niet mag missen. Een paar namen ontbreken in dit gezelschap, want regisseur Gerrit Steenberg heeft afscheid genomen. Nico Lohuis slaat wegens omstandigheden even een jaartje over. Maar er is ook goed nieuws: Michel de Boer en Bernice Schuttevaar komen het team versterken.