Afbeelding
Foto: Dierenambulance Twente

Vrijwilligers voor Dierenambulance gezocht

NIJVERDAL/HELLENDOORN - De Dierenbescherming is op zoek naar meer mensen die aan de slag willen als vrijwilliger op de Dierenambulance Twente. Door een uitbreiding van het werkgebied zijn meer mensen nodig.

Het werkgebied van Dierenambulance Twente omvatte al de plaatsen Oldenzaal, Losser, Hengelo, Borne, Rijssen, Holten en Nijverdal. Het afgelopen jaar kwamen daar de gemeenten Hellendoorn en Dinkelland bij. Deze gemeenten sloten contracten met de Dierenbescherming over de opvang en het vervoer van gewonde, zieke en zwervende dieren. Dit betekent extra werk voor de vrijwilligers van Dierenambulance Twente, waardoor extra handjes dringend nodig zijn.

Kitty van de Linden van de Dierenbescherming: "Onze dierenambulancemedewerkers worden ingezet om zwerfdieren op te halen, om op meldingen af te gaan over gewonde dieren, maar ook om dieren naar een opvang te brengen. Dat werk gaat 7 dagen per week, 24 uur per dag door. Nu het werkgebied groter is geworden, komt er ook meer op de vrijwilligers af. Met name in de regio Hellendoorn-Nijverdal zoeken wij dringend extra mensen. Mensen met een hart voor dieren, die hiervoor voelen, roepen we op te reageren."

Vrijwilligers op de dierenambulance worden goed ingewerkt. Ze kunnen beschikken over werkkleding en een volledig ingerichte dierenambulance en deelnemen aan cursussen, over bijvoorbeeld EHBO bij dieren of het gedrag van honden en katten.

"We vinden het belangrijk dat mensen goed toegerust aan de slag kunnen. Vrijwilligers moeten overigens wel stevig in hun schoenen staan en stressbestendig zijn, want bij het werk komen vaak emoties kijken", aldus Kitty van der Linden. "Maar als een zwervende hond of kat weer kan worden herenigd met de eigenaar, of een gewond dier kan worden gered, geeft dat ook enorm veel voldoening."

Meer informatie over de functie is hier te vinden: https://www.dierenbescherming.nl/wat-wij-doen/over-ons/vacatures/vrijwilligersvacatures/medewerker-dierenambulance-chauffeur-1