Afbeelding
Foto: Stichting Schaapskudde Sallandse Heuvelrug

Kroamschudd'n in Schaapskooi Twilhaar

NIJVERDAL - De schaapskudde op de Sallandse Heuvelrug heeft gezinsuitbreiding! De eerste lammetjes zijn weer geboren.

Op zondagmiddag 3 februari kunt u dit lammetjesfeest meemaken in schaapskooi Twilhaar. Vanaf 13:00 tot 15:30 is de schaapskooi toegankelijk voor iedereen die wil komen kijken. Er is een leuke wandelroute uitgezet van 1,5 km vanaf het Buitencentrum (Nijverdal) naar Twilhaar. Hier kunt u ook parkeren.
Bij de schaapskooi is warme chocolademelk met veel lekkers te verkrijgen. Een erg leuk evenement voor kinderen, zij mogen ook met de herder André Kuhn op de foto!

Deze activiteit wordt georganiseerd door de Stichting Schaapskudde Sallandse Heuvelrug i.s.m. Staatsbosbeheer. De stichting is in het leven geroepen om een permanente schaapskudde op de Sallandse Heuvelrug te realiseren samen met vrijwilligers die allerlei activiteiten gaan organiseren. Een herder met schapen trekt twaalf maanden per jaar fulltime door het Natura 2000 gebied. Een schaapskudde is goed voor het heidelandschap. Het maakt de heide gevarieerder en houdt opslag van de bomen op de heide tegen. Hierdoor wordt het landschap open, verbetert de biodiversiteit en wordt de natuur sterker. De bestaande schaapskooi bij Twilhaar leende zich goed als centrale plek. Hier heeft de schaapskudde inmiddels een vast onderkomen gekregen. Een permanente schaapskudde met herder in dit gebied doet recht aan de kwaliteit en de beleving van deze historische plek.

Wilt u het werk van de stichting steunen word dan donateur of meld u aan als vrijwilliger. Stuur een mail naar: hovett@live.com

Afbeelding