"Wat bezielt je" met Ben Middelkamp

NIJVERDAL - Vrijdagavond 1 februari wordt na HOiCentraal de tweede uitzending van "Wat bezielt je" uitgezonden. Na de oproep van programmamaker Wil de Bruine om namen van mensen met een verhaal door te geven, kwam zijn naam verscheidene malen ter sprake.

Voormalig judokampioen, sportschoolhouder, ondernemer en (tegenwoordig actief als) mental coach Middelkamp vertelt over de meest ingrijpende gebeurtenis in zijn leven. Zijn zoon Koen van 31 jaar maakte in 2017 een eind aan zijn leven. Wat dat met hem als vader, gezinsman en mens, heeft gedaan, beschrijft hij in een boek dat in april uit zal komen. Van het begin af aan is Middelkamp open geweest over de dood van zijn zoon. Het was voor hem een manier om te verwerken. En ook hoopt hij hiermee het gesprek over zelfdoding open te breken, en wellicht zelfdoding helpen voorkomen.

In het gesprek met Wil de Bruine spreekt vader Middelkamp over wat er in de afgelopen tijd met hem en zijn gezin is gebeurd en hoe zij met elkaar de weg in hun leven hebben teruggevonden. De uitzending is het gehele weekend te bekijken op de halve even uren en via de livestream en uitzending gemist van HOimedia.com.