Afbeelding
Foto: Wim Menzo

Onze mooie omgeving verkennen op de ATB

NIJVERDAL - Fietstoerclub CC'75 houdt zondag 10 februari de NTFU-klassieker "Holterberg ATB-Tocht" en de For Kids Only tocht. Echter onder een nieuwe naam. Eshuis Accountants is namelijk de nieuwe sponsor van deze februari-tocht.

Eén van de mooiste manieren om de Holterberg en Sallandse Heuvelrug te verkennen, is toch wel op de ATB! Daarom is de Nijverdalse Fietstoerclub CC'75 blij dat het hen wederom gelukt is om een aantrekkelijke ATB toertocht van 35 en 55 km te organiseren. Mooie singletracks, bos en hei, pittige beklimmingen en lange afdalingen, het zit er allemaal in. Deze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Hierbij wordt gelet op veiligheid, organisatie, beleving van de deelnemers en uniforme bewegwijzering van de route. "Met trots dragen wij het keurmerk 'NTFU Extra Goed Geregeld'. Zowel de korte als de lange route gaan eerst richting Holten, de 55 km maakt een extra lus naar Hellendoorn. De 35 km heeft onderweg één keer een verzorgingspost en de 55 km heeft twee keer verzorging met technische ondersteuning", aldus de organisatie.
For Kids Only
Speciaal voor de jeugd organiseert de club tegelijkertijd voor de 5e keer de For Kids Only tocht. Deze populaire tocht wordt georganiseerd voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Onder begeleiding van ervaren MTB-ers wordt in verschillende groepen een uniek parcours gefietst. Deelname is gratis.

Men kan starten tussen 9.00 en 10.00 uur bij camping Noetselerberg. Hier zijn kleed- en doucheruimtes aanwezig en tevens kan hier na afloop de mountainbike schoongespoten worden. De kosten bedragen voor NFTU leden € 5,00, voor niet leden € 7,00 en kinderen tot 12 jaar zijn gratis .Tevens wordt er €1,00 per deelnemer afgedragen aan de Stichting Support For Nature. Organisatie: "Hiermee dragen wij bij aan de instandhouding van ons prachtige natuurgebied. Voor snelle doorstroming kun je gebruikmaken van voorinschrijving en/of Scan en Go. Vanaf 10 uur kan je voor De For Kids Only tocht inschrijven en na een korte uitleg starten we dan om 10.30 uur." Voorinschrijving is mogelijk voor zowel de reguliere als de For Kids Only-tocht (bij voorkeur). Dit kan via de website van de CC'75: www.toer.cc75.nl.