Afbeelding
Foto: Bart Broens

Carnaval in Nijverdal

NIJVERDAL - Op vrijdag 1 maart organiseert carnavalsvereniging de Gagelkealtjes het kindercarnaval in de kantine van RKSV De Zweef.

In de afgelopen jaren is een mooi begin gemaakt om het carnaval in Nijverdal nieuw leven in te blazen door ook de jeugd enthousiast te krijgen voor dit fantastische feest. Onder leiding van Prins Marcel de 1e en zijn adjudant Eric worden dit jaar op vrijdagmorgen wederom basisscholen de Wingerd, de Triangel en de Rietslenke in Nijverdal en de St. Sebastianusschool in Hellendoorn bezocht.

Na vele polonaises, dansjes en wordt 's middags het feestje in de kantine bij R.K.S.V. de Zweef nog eens dunnetjes overgedaan. Carnavalsmuziek, confetti, en wat dozen schmink zijn de ingrediƫnten van wat hopelijk bijdraagt tot een fantastische middag. Bovendien zal er een optreden van de dansmariekes van C.V. de Sukkewottels uit Haarle zijn, en zal DJ Herman Kanon de beste carnavalsplaten ten gehore brengen!

Na het kindercarnaval op vrijdagmiddag is het vrijdagavond de beurt aan de volwassenen om zich van hun beste kant te laten zien. Mede door de muzikale begeleiding van de Trotwaarband en een bezoek van diverse carnavalsverenigingen uit de regio hopen wij op een volle bak! DJ Herman Kanon staat wederom klaar om carnavalskrakers en andere verzoekjes te draaien.
Het kindercarnaval begint vrijdagmiddag om 14:30 uur en zal tot 17:00 uur duren. 's Avonds zullen de festiviteiten om 20:30 uur beginnen en om 01:00 uur eindigen. De entree is gratis!