Afbeelding
Foto: Pieter van Vree

Eigen SurvivalRun & OCR team voor StrongmanRun

NIJVERDAL - De term OCR doet wellicht niet bij iedereen een belletje rinkelen. De afkorting OCR staat voor Obstacle Course Racing. Het is de competitieve tak binnen de obstacle runs, een race waarbij hardlopen gecombineerd wordt met obstakels. Een sport die aan populariteit blijft winnen.

Overal ter wereld kan men tegenwoordig deelnemen aan verschillende survival- of obstacle runs. Ook op (semi-)professioneel niveau, waarbij men zich bijvoorbeeld kan kwalificeren voor het EK en het WK. Zo ook bij de StrongmanRun in Hellendoorn. De StrongmanRun lanceert dit voorjaar een eigen SurvivalRun & OCR Team waarmee de atleten naar een hoger niveau getraind worden met als doel kwalificatie voor het EK in Polen en WK in Engeland. Hiermee proberen we deze sporten in Nederland naar een hoger niveau te tillen!

Het huidige team bestaat uit 4 atleten: Pim Bakker, Frank van Lieshout, Ruben Dinkelman en Joey Bakker. Daarnaast is er nog ruimte voor maximaal twee atleten. Ook jij kunt daar bij zijn! Hoe kom je in het team? Zondag 3 maart organiseert de StrongmanRun van 09.00 uur tot 15.00 uur een selectiewedstrijd. Iedereen vanaf 16 jaar mag deelnemen aan deze selectiedag, mannen én vrouwen. Maximaal 100 deelnemers zullen tijdens deze wedstrijd strijden voor een plek in Team StrongmanRun. De afvalronde vindt plaats op de survivalbaan in Nijverdal. Tijdens het ochtendprogramma zijn er diverse clinics van Survival- en OCR kampioenen. Je leert nieuwe technieken en wordt uitgedaagd op een prachtige locatie. Meer informatie: www.strongmanrun.nl/strongmanrun-team.