Afbeelding

Winst voor De Zweef en Hulzense Boys

NIJVERDAL - Voor De Zweef zeker een doelpuntrijke wedstrijd met een verdiende overwinning . Gaf de trainer vorige week nog aan dat het de ploeg ontbrak aan scorend vermogen; tegen TVC'28 lieten de mannen van Antoon Wennemers zien dat ze wel degelijk het net kunnen vinden.

De Zweef voetbalde goed en geconcentreerd. TVC gebruikte veel fysiek en was fel met veel overtredingen. Met lange ballen richting Dennie Hoogenkamp probeerde de ploeg uit Tubbergen scoringskansen te forceren, maar dat kwam niet echt uit de verf. De wedstrijd begon goed voor De Zweef. Na vijf minuten werd een onschadelijke vrije trap van de Nijverdalse ploeg niet goed weggewerkt. Sven Dikkers kon oppikken en lobde de bal over zijn tegenstander op de vrijstaande Boris Vermeulen die de 0-1 binnen kopte. Een fraaie start. TVC was de kluts een beetje kwijt en De Zweef balde er vrolijk op los. TVC gaf echter niet op en dat was mooi voor het publiek. Vooral toen de ploeg tien minuten voor tijd een hoge voorzet bij de tweede paal vrij kon inkoppen en de stand 2-3 werd. Het was opnieuw Nick Snellink die orde op zaken zetten. De bal van Marco de diepte in op Nick Snellink was een mooie. Oog in oog met de keeper behield deze zijn kalmte, speelde de man uit en tikte de 2-4 binnen. Opschudding en ongeloof aan Tubbergse kant, maar de scheidsrechter liet zich niet vermurwen. Drie meer dan verdiende punten gingen mee naar Nijverdal.

Hulzense Boys

Onder een prachtig lentezonnetje stonden Hulzense Boys en Den Ham zaterdag tegenover elkaar op Sportpark Smidserve. De heenwedstrijd in Den Ham werd gestaakt doordat grensrechter Herman Beltman onwel werd. De op een later moment uitgespeelde wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor de roodhemden. Het mooiste moment van afgelopen zaterdag was dat Herman afgelopen tegen Den Ham weer op het sportpark te bewonderen was.

Al met al een hele mooie en verdiende overwinning voor Hulzense Boys. Den Ham begon beter, maar op de eerste 15 minuten na was Hulzense Boys de bovenliggende partij. Er werd als team gestreden en met goed voetbal werd de overwinning binnengehaald. Door deze overwinning heeft de ploeg weer aansluiting gevonden bij de subtop. De komende twee weken staat er geen competitiewedstrijd op het programma. Wel oefent de ploeg op donderdag 28 februari om 20.00 uur thuis tegen zondagtweedeklasser MVV'29.