Afbeelding
Foto: ANNAUF

SallandTrail: Samenwerking en oog voor de natuur

NIJVERDAL - Voor de achtste keer wordt zaterdag 9 maart de SallandTrail gehouden. De populariteit van deze hardlooptocht door de natuur van de Sallandse Heuvelrug is enorm. Elk jaar groeit het aantal liefhebbers van het 'trailrunnen' dat deel wil nemen aan de SallandTrail. Ook vanuit het buitenland is er weer meer belangstelling.

De Sallandse Heuvelrug heeft een grote aantrekkingskracht op sportieve mensen die het heerlijk vinden om op de onverharde paden door de bossen en over de heide te lopen. Voor hen is het deelnemen aan hardloopwedstrijden op een stratenparcours en daarvoor trainen op de weg, minder aantrekkelijk. In de natuur kun je genieten van de omgeving, de rust, het uitzicht en hoef je niet te letten op verkeer.
De inschrijving voor de verschillende afstanden van de SallandTrail vond eind oktober en begin november al plaats. Zoals elk jaar was er een run op de beschikbare startbewijzen. Met bijna 500 deelnemers op de beide langste afstanden is de SallandTrail de op één na grootste ultraloop van Nederland! Op de kortste afstand van 25 km. doen hoofdzakelijk Nederlandse deelnemers mee. Op de 50 km. lopen de deelnemers het eerste gedeelte door het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug, vervolgens een prachtige ronde van 25 km. over de Hellendoornse Berg/Eelerberg en finishen tenslotte bij Het Ravijn.
Voor de meeste recreatieve lopers die één of twee keer per week de hardloopschoenen aantrekken om een half uurtje of een uur te gaan hardlopen, lijkt het een onwaarschijnlijke afstand... De 50MIJL SallandTrail – 80 km. is voor velen 'gekkenwerk'! Dat is niet het geval voor de 166 deelnemers uit binnen- en buitenland die op 9 maart deze prachtige ultratrail over de Sallandse Heuvelrug zullen lopen; 16 dames en 150 heren. Onder hen ook de Deense winnaar van vorig jaar – Soren Rasmussen. Nijverdallers Coen van Petersen, Raymond Lorkeers, Christiaan van Meurs en Duy Quan Nguyen starten op 50Mijl, net als Rick Hobert uit Haarle, Bert Bekkernes uit Nieuw Heeten en de dames Anne Feenstra uit Luttenberg en Yvonne Rosenkamp uit Raalte.
In het kader van Support for Nature draagt de organisatie zoals elk jaar voor elke deelnemer een bijdrage af. Op deze wijze worden deelnemers rechtstreeks betrokken bij het mooie gebied.