Sorry seems to be the hardest word

Vorige week hoorden we dat de gemeente Hellendoorn geconfronteerd is met een fikse financiële tegenvaller en dat men er volkomen door verrast werd.

"Niemand zag het aankomen", kopte Tubantia. Een dag later reageerde oppositiepartij VVD en zegde het vertrouwen in verantwoordelijk wethouder op. Het college reageerde als door een slang gebeten. De waarneming van de VVD van de bijeenkomst waar de raad werd geïnformeerd, correspondeerde niet met die van het college en werd daar mee als feitelijk onjuist bestempeld. Raadsleden van de coalitiepartijen haastten zich het op te nemen voor het college. Het was een onhandige manoeuvre van de VVD, want nu ging alle aandacht naar de brief van de VVD en niet naar die financiële tegenvaller. En dat is ernstig...

Want dit college en deze raad hebben wij het vertrouwen gegeven om beleid uit te voeren. Daarvoor betalen wij belasting. Wij willen erop vertrouwen dat zij goed op de centjes passen. Wij willen erop vertrouwen dat ze daartoe capabel zijn en dat zij ons nageslacht niet opzadelen met torenhoge schulden. Goed rentmeesterschap heet dat. Ik wacht op een verklaring hoe het zo heeft kunnen komen en dat zij net als Minister Carola Schouten van het kabinet hard op excuses maken en zeggen: "Dat hebben we niet goed gedaan".

WeedeBee