Afbeelding
Foto: Gemeente Hellendoorn

Amateurkunstenaars exposeren in HvCB

Wethouder Anja van den Dolder opende vorige week Eigen Oogst Uitgelicht voor deelnemers en genodigden. Maar liefst elf amateurkunstenaars exposeren tot en met 31 maart ieder drie of vier werken in de meest uiteenlopende technieken.

De kunstenaars zijn verkozen door de ruim 3000 bezoekers van de expositie Eigen Oogst in november 2018 in de Smidse. De deelnemers aan die expositie mochten toen allemaal slechts één werk tonen.

Op grond van ruim 1600 ingeleverde keuzeformulieren van bezoekers zijn nu elf kunstenaars geselecteerd om meer van hun talent aan het publiek te tonen:
glaskunstenaar Gert Bladder, beeldhouwer Ellen van Coeverden, keramisten Ingrid Hegeman en Luiksje Roelofs, fotograaf Marinus Rouweler, naaldkunstenares Thea Verkroost en de schilders/tekenaars Ilonka Pultrum, Mariet Wichers Schreur, FransienTromp, Anja Hegeman en Bertus Seinen.

Waar Eigen Oogst en ook Eigen Oogst Uitgelicht in het verleden op wisselende locaties werden gehouden, lijkt de organisatie nu vaste ruimten te hebben gevonden. Al enkele jaren is de expositie in november in De Smidse en de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur is nu al voor de derde keer locatie van Uitgelicht.

De expositie is toegankelijk gedurende de openingstijden van het huis voor Cultuur en Bestuur.