Afbeelding
Foto: Gemeente Hellendoorn

In gesprek met raadsleden over bezuinigingen

De gemeente Hellendoorn wordt geconfronteerd met tekorten in het sociaal domein die ervoor zorgen dat de financiële positie van de gemeente verslechtert. Het gaat met name om tekorten in de zorg/Wmo en de Jeugdhulp.

De gemeente Hellendoorn heeft Twynstra Gudde begin februari 2019 gevraagd om onderzoek te doen naar het ontstaan van het tekort in het sociaal domein. Daarnaast heeft de gemeente het organisatieadviesbureau gevraagd om met adviezen te komen over de beheersing van het sociaal domein. In het advies moet tevens worden aangegeven welke mogelijkheden er zijn om vanuit het sociaal domein bij te dragen aan de gemeente brede ombuigingsoperatie. Lees de samenvatting van het rapport nu op de website van de gemeente Hellendoorn.

In gesprek

Op maandagavond 18 maart in het Noaberhuus in Hellendoorn en donderdagavond 21 maart in het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal biedt de gemeente u vanaf 19.30 uur de gelegenheid om in gesprek te gaan met de raadsleden van de diverse partijen over de besparingsvoorstellen voor 2019. In een informeel gesprek (speeddate) van maximaal 15 minuten kunt u zich laten horen over één of meerdere voorstellen voor 2019. Uw verhaal helpt raadsleden bij hun overwegingen om uiteindelijk een besluit te kunnen maken over de besparingen voor 2019. Indien u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid dan kunt u zich melden tot 12.00 uur op de dag zelf door een email te sturen naar: griffie@hellendoorn.nl of door te bellen naar: 0548 630 208/ 0548 630 210 of 0548 630211. Indien u zich aanmeldt via de email, dan ontvangt men graag de volgende gegevens van u: Naam, Emailadres, of u namens een organisatie komt, Of u met meerdere personen komt en om welke maatregel het gaat. U ontvangt een bevestiging met daarin het tijdstip waarop u verwacht wordt. Heeft u zich niet aangemeld, maar wilt u deze avond toch raadsleden spreken, dan deelt men u op de avond zelf in voor een gesprek.

Besluit

De besparingsvoorstellen voor 2019 worden tijdens de commissievergadering ABZM+ op donderdag 28 maart besproken. Op dinsdagavond 9 april neemt de raad een besluit over de maatregelen.

Grotestraat opnieuw
ingericht

De Grotestraat is compleet nieuw ingericht. Het deel van de nieuwe straat tussen de Màximastraat en de Meijboomstraat in het centrum van Nijverdal is ingericht als verblijfsgebied met gezellige terrassen. Hier gelden de regels van een woonerf. Voor een woonerf geldt dat automobilisten, brommers en fietsers stapvoets dienen te rijden. Maximaal 15 km per uur.
Bestuurders van rechts hebben voorrang. Dit geldt dus niet alleen voor auto's, maar ook voor fietsers, bromfietsers en bestuurders van gehandicaptenvoertuigen. Op wegen binnen een woonerf mag overal worden gelopen en gespeeld. Voetgangers mogen het erf tussen de Màximastraat en de Meijboomstraat over de volle breedte gebruiken. Om deze reden is het erf in het centrum dan ook niet verdeeld in een aparte rijbaan en verhoogde trottoirs. Parkeren in een woonerf mag alléén op parkeerplaatsen.