Afbeelding
Foto: Lien

Ballet Black & White: kleurrijk, clichés en vernieuwend

U zult het zien: romantiek, humor én abstractie hand in hand in de voorstelling 'Ballet Black & White' van de Dutch Don't Dance Division. En dat is waar ik u dit keer warm voor wil laten lopen. Klassiek ballet wordt vaak als ontoegankelijk gezien, maar dat is helemaal niet waar. Zeker niet bij deze voorstelling.

Integendeel! De artistiek leiders Thom Stuart en Rinus Sprong (toepasselijke achternaam overigens) hebben daar een heel eigen kijk op. Ze ontheiligen het klassieke ballet dan ook wel een beetje. Er wordt gesleept met lichamen en u wordt verrast door clowns! Jawel, in een klassieke balletvoorstelling! Wie daar verantwoordelijk voor is? Niemand minder dan Karel de Rooij van Mini & Maxi. Hij kwam met het idee aanzetten om clowns tussen het publiek te zetten. Hij maakte er een clowneske balletvoorstelling van. Ik hou ervan. Van vernieuwing.

Daarom staat deze kleurrijke show van de Dutch Don't Dance Division op vrijdag 29 maart in het ZINiN Theater in de reeks 'Horen, Zien en Doorvertellen'. Ook wordt er voorafgaand aan de voorstelling een inleiding gegeven. Gaat dat zien, mis het niet! Ik voorspel u: het wordt een kleurrijke avond, vol clichés en verrassingen. Ik ga zeker, al was het alleen maar om u persoonlijk te mogen begroeten!

Lien
Theaterprogrammeur ZINiN