Afbeelding
Foto: Pixabay

Landelijke Compostdag op 30 maart

Op 30 maart vindt weer de jaarlijkse landelijke Compostdag plaats. Gedurende deze dag kunt u als inwoner gratis compost afhalen. Per inwoner kunt u gratis compost in 20 liter zakken afhalen bij het Afvalbrengpunt (ABP) aan de achteringang. De achteringang is gelegen aan de Marconistraat in Nijverdal.

Vrijwilligers van scoutinggroep De Reggegroep ondersteunen deze actie en delen tijdens de openingstijden van 9.00 tot 13.00 uur de gratis zakken uit. (op =op).

Met het gratis uitdelen van het compost bedanken bedrijven en gemeenten u voor uw inspanning om gft-afval gescheiden aan te leveren. De sector wil u stimuleren om dat op een zorgvuldige manier te blijven doen. Daarnaast willen zij op deze wijze u kennis laten maken met compost, een product dat zowel voor de bodem als voor het milieu van grote waarde is.

Bijeenkomst
horecaondernemers

Op maandag 25 maart, van 15.00 tot 16.30 uur in de Hellendoornzaal, organiseert de gemeente Hellendoorn een bijeenkomst voor horecaondernemers. Ambtenaren, handhavers en ondernemers wisselen hun ervaringen uit. Doel is samen optrekken, procedures transparant maken en houden en elkaar aanspreken op wat wel en niet wordt gedaan. Zodat de horeca een visitekaartje van de gemeente blijft en overlast wordt voorkomen.

Informatiebijeenkomst buitengebied Marle

Plaatselijk Belang Marle, Hancate, Egede, Eelen en Rhaan en de gemeente Hellendoorn organiseren op 1 april vanaf 20.00 uur in buurthuis De Leemkamp in Marle een bijeenkomst met als onderwerp: Nieuw buitengebied. De nadruk ligt vooral op de vrijkomende agrarische bebouwing in het buitengebied.

Het buitengebied verandert in rap tempo en zal dat de komende jaren blijven doen. De verwachting is dat het aantal agrarische bedrijven verder blijft afnemen en dat bestaande bedrijven groter worden. Dat betekent dat het aanzien van het buitengebied blijft veranderen. Agrarische gebouwen worden gesloopt of komen beschikbaar voor andere activiteiten. Rood voor Rood, Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving, Vrijkomende Agrarische Bebouwing, en nog veel meer; er zijn tal van regelingen om de verandering van het platteland in goede banen te leiden. Maar als er nu een goed idee ontstaat, dat aan een van die regels niet voldoet, wat dan? Blazen we het dan af? Of zoeken we met elkaar naar een manier om dat idee zo vorm te geven dat zowel de initiatiefnemer als de omwonenden en het buitengebied als geheel er beter van worden.

In de zomer van 2019 wil de gemeente Hellendoorn hiervoor nieuw beleid formuleren. Beleid dat gebaseerd is op denken in kansen in plaats van in problemen. Beleid dat uitgaat van een 'ja, mits' in plaats van een 'nee, tenzij'. En beleid dat niet louter en alleen achter een bureau wordt gemaakt, maar beleid dat ontstaat in samenspraak met de mensen die het aangaat.

Beleid maken we met elkaar.