Unieke avond samen met Andere Tijden Sport

NIJVERDAL - Op 31 maart, de dag van de Grand Prix van Valkenswaard zendt Andere Tijden Sport een aflevering uit over één van Nederlands beroemdste motorcrossers, Gerrit Wolsink. ZINiN heeft echter een unieke mogelijkheid om op dinsdagavond 26 maart deze documentaire te zien in het ZINiN Theater in het bijzijn van Gerrit Wolsink, Bennie Jolink en de crew van Andere Tijden Sport. Tijdens de avond is er ook gelegenheid tot vragen.

Jeffrey Herlings is de eerste Nederlandse wereldkampioen motorcross in de koningsklasse, maar hij had eigenlijk de tweede moeten zijn. In de jaren zeventig is Gerrit Wolsink, de Vliegende Tandarts, er heel dichtbij. De Nederlander kan in 1976 wereldkampioen worden, maar in de állerlaatste Grand Prix van het seizoen wordt hij dwars gezeten door een Belg, waardoor een andere Belg er met de wereldtitel vandoor gaat. Wolsink vermoedt nog steeds een complot.
De Achterhoekse crosser is in die dagen razend populair. Niet alleen in Nederland, maar ook in de Verenigde Staten, waar hij liefst vijf keer op rij de Grand Prix wint. Wolsink staat model voor de superhit 'Oerend Hard' van Normaal én voor de spraakmakende film 'Spetters' van Paul Verhoeven. Dankzij de warme contacten tussen ZINiN en Dirk Jan Roeleven (programmamaker NTR, Nieuwe Helden) heeft ZINiN de unieke mogelijkheid gekregen om rondom deze documentaire een avond te organiseren waarin de hoofdpersonen en de makers van deze documentaire aanwezig zijn en onderdeel vormen van de avond. NOS sportverslaggever Kees Jongkind zal de avond inleiden en na vertoning van de film ingaan op de gebeurtenissen van die tijd. Een unieke avond die exclusief en slechts eenmalig plaats zal vinden in het ZINiN Theater in Nijverdal.

Kaarten reserveren
Reserveer uw kaarten via www.zinin.com. Of de reserveerlijn (0548)624489 of bij de VVV.