Afbeelding
Foto: Ton kappert

Natuurfotografen exposeren in Het Ravijn

NIJVERDAL - In de maanden april en mei kunt u genieten van een twintigtal natuurfoto's, die hangen in de hal van het zwembad "Het Ravijn" aan de Piet Heinweg 16 in Nijverdal. De foto's zijn gemaakt door leden van de fotowerkgroep Hellendoorn – Nijverdal. Deze werkgroep is een onderdeel van de plaatselijke afdeling van het IVN, het Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid.

Thema "Spring de lente in"

Met dit thema leggen we de nadruk op het voorjaar met alle vrolijkheid en kleur die daarbij hoort. De vreugdesprong van een koe bij de eerste weidegang, is daar een mooi voorbeeld van. Verder zijn er foto's van kleurrijke landschappen, voorjaarsbloemen, vogels en insecten.

De foto's hangen in de grote ontvangsthal van het zwembad in Nijverdal. U kunt de foto's bekijken van vrijdag 29 maart tot vrijdag 31 mei 2019, gedurende de openingstijden van het zwembad. De toegang is gratis.

Voor u een fijne gelegenheid te genieten van de mooie natuur en nader kennis te maken met het werk van de IVN fotowerkgroep.

"We hebben op dit moment 18 leden die samen hun hobby op een hoger peil brengen", vertelt secretaris Jaap de Beer. "Voor praktijklocaties bezoeken we meestal terreinen in de nabije omgeving.

Als u meer informatie wilt en/of lid wilt worden, neem dan contact op met Ton Kappert, tel. 0548-610237 of Jaap de Beer tel. 0548-612643.

Op pad met IVN
Als de vogels weer beginnen te zingen, dan begint het voorjaar. Op 13 april vanaf 9.00 uur kunt u op pad met gidsen van de Vogelwerkgroep van IVN om te luisteren naar de zang van vogels en hopelijk krijgt u ze ook te zien.
U wandelt in de prachtige omgeving van de Noetselerberg.
Een verrekijker is handig.
Toegang: vrije gift.

Locatie:
P tegenover Camping de
Noetselerberg
Holterweg 116
7441 DK Nijverdal

Foto koeien: Ton Kappert