Afbeelding
Foto: Stichting de welle

"Het is geweldig om mensen een beetje gelukkiger te maken"

NIJVERDAL - Directeur Gerard Beukers stopt per 15 april als directeur van welzijnsorganisatie Stichting De Welle.

"Ik heb mijn werk met heel veel plezier gedaan. Je kunt echt een bijdrage leveren aan de samenleving en deze een beetje mooier maken. Dat is mijn belangrijkste drive om dit werk te doen. Als directeur kun je dat vormgeven en breder wegzetten. Een ontzettend luxe positie!" Gerard Beukers heeft ruim negentien jaar leiding gegeven aan De Welle, die actief is in de gemeente Wierden en Hellendoorn. De stichting richt zich op het vergroten van de zelfredzaamheid van inwoners uit de gemeente Hellendoorn en Wierden en is inmiddels niet meer weg te denken uit de lokale samenleving. "Ik heb regelmatig een dag meegelopen met medewerkers. En het is geweldig om de blijdschap van mensen te zien als ze bijvoorbeeld eten krijgen geserveerd. Dat zie je ook bij de mensen die alarmering hebben. We hebben duizend apparaten in ons werkgebied uitgegeven. Daardoor zorgen we er wel voor dat deze mensen langer in hun vertrouwde omgeving kunnen wonen en functioneren. Het is fantastisch dat we daaraan kunnen bijdragen."

In 2007 fuseerde ServiceBureau Welzijn met Stichting Welzijn Ouderen tot de huidige brede welzijnsorganisatie De Welle. Kort na de fusie ging De Welle het welzijn in Wierden verzorgen en werd het peuterwerk in Wierden aan de stichting toegevoegd. Het Vluchtelingenwerk volgde enige jaren later en maakt nu ook deel uit van De Welle. Het kantoor is enige tijd geleden verhuisd van de Dahliastraat naar de Constantijnstraat in Nijverdal, aan de achterkant van het HvCB. "Hierdoor hebben we korte lijnen met de GGD, SPGH, Evenmens informele zorg en de gemeente. Alles onder één dak.

En ik ben er trots op waar we nu staan met onze organisatie. Er heerst een goede sfeer. Bijna 45 medewerkers en ongeveer 600 geregistreerde vrijwilligers staan klaar voor de mensen in Hellendoorn en Wierden. Daardoor kunnen we een heel breed pakket aan diensten bieden en mensen een beetje gelukkiger maken. We werken op basis van vertrouwen en krijgen daar veel voor terug!"

Beukers vervolgt: "Dat betekent echter niet dat men achterover kan leunen. "We moeten blijven werken aan de organisatie. Ik zou graag zien dat mijn opvolger verder gaat werken met kernteams: een voortzetting van het Verbeterplan Zorg, waarin op integrale wijze samengewerkt gaat worden met maatschappelijk werk, de informele zorg, ZINiN en MEE om de hulpvragen in het voorliggend veld op te lossen. De afgelopen jaren stonden namelijk in het teken van verandering. Er is een belangrijke kentering te zien. De periode van invoering van de Wmo heeft heel wat bestuurskracht gevraagd. De complete visie op welzijnssector is veranderd en dat is een uitdaging voor bestuur en personeel. Maar deze samenwerking in het (voorliggend) veld is een hele goede ontwikkeling. We signaleren vroegtijdig en werken preventief. Hierdoor kunnen we de juiste hulp op maat leveren en het beroep op dure gespecialiseerde hulp verminderen. We maken het verschil voor inwoners die dit nodig hebben!"

De opvolger van Gerard Beukers is Laura Westerik-Scholten uit Nijverdal. Zij is momenteel Manager Radiologie en Nucleaire Geneeskunde bij het Medisch Spectrum Twente.

Afscheid
Beukers neemt op 10 april afscheid van De Welle. Hij gaat echter na zijn pensioen zeker niet stilzitten. "Ik help mijn dochter verhuizen, breid mijn vrijwilligerswerk verder uit, maak mooie reizen en ga aan de slag in de tuin. Er is genoeg te doen!" aldus Beukers