Afbeelding
Foto: Gemeente Hellendoorn

Heropening Grotestraat wordt groots gevierd

NIJVERDAL - Onze vernieuwde Grotestraat wordt op 29 maart officieel geopend. Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Het gehele weekend na de opening is het feest in het centrum van Nijverdal.

De Grotestraat heeft een complete metamorfose ondergaan tot 'groene ruggengraat van Nijverdal' met terrassen en waterpartijen. Inmiddels is dit in het straatbeeld al goed te zien. Met het in werking stellen van de nieuwe waterpartijen ter hoogte van het Henri Dunantplein wordt de Grotestraat officieel heropend op vrijdag 29 maart. Dit is tevens de start van een feestelijk weekend in ons dorp.
Gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel en wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis van de gemeente Hellendoorn verrichten samen de openingshandeling. Voorafgaand aan de openingshandeling vindt de openingsloop plaats. (Start om 15.30 uur). Gehuld in paarse T-shirts vormen basisschoolleerlingen een paars lint tijdens hun wandeling vanaf het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug over de Grotestraat naar het Henri Dunantplein. Ze worden daarbij muzikaal ondersteund. Op het plein staan springkussens klaar, waar de leerlingen naar hartelust kunnen springen. Ook treedt de streetdance groep Joni Connect op. Zij zullen onder andere samen met de basisschoolleerlingen een dans doen.
Om u extra te trakteren ontvangt u het hele weekend speciale koffiebonnen bij de Nijverdalse winkeliers. Goed voor een gratis kop koffie met iets lekkers erbij.
Speciaal voor onze kinderen wordt dit feestweekend een kleurplatenactie gehouden. De kleurplaten komen bij de winkeliers te liggen.
Kinderen kunnen de kleurplaten inleveren bij de ZINiN bibliotheek. Daar worden ze geƫxposeerd. Inleveren kan tot uiterlijk zaterdag 13 april 2019.