Afbeelding
Foto: Pixabay

Doe jij het licht zaterdag ook uit?

NIJVERDAL - Voor de derde keer gaat Nijverdal op zwart zaterdag 30 maart. Figuurlijk. Want zaterdag vieren we Earth Hour in het Centrum van Nijverdal. Samen staan we stil bij de toekomst van de aarde.

"De klimaatdiscussie is natuurlijk volop gaande. Het Wereld Natuur Fonds die Earth Hour jaren geleden heeft bedacht, wil over de hele wereld een kort moment van bewustwording", legt initiatiefnemer Jos van de Born uit. "Er doen 180 landen aan mee! Een wereldwijd signaal om het probleem en de oplossing van klimaatverandering wereldwijd op de kaart te zetten en samen de handen ineen te slaan voor de natuur op aarde. Hoe ga je om met je elektriciteitsgebruik, kun je nog bezuinigen, kun je naar alternatieven van opwekking. Met Earth Hour hopen we dat steeds meer consumenten, bedrijven, overheden en landen duurzame keuzes gaan maken. We nemen geen stelling in wat voor discussie dan ook, maar proberen niets anders dan mensen een moment te laten nadenken over hoe we omgaan met de aarde."
Door een uur (van 20.30-21.30 uur) het licht uit te doen, geven miljoenen mensen, bedrijven en gemeenten wereldwijd op hetzelfde tijdstip het signaal af dat zij zich zorgen maken over de toekomst van onze planeet. In Nijverdal gaat het licht uit bij het Huis voor Cultuur en Bestuur, op het Henri Dunantplein en bij de winkels, restaurants en huizen die aan het plein en in het centrum zijn gelegen. Bij ZINiN, TOI TOI en De Gulle Goedzak branden alleen de kaarsen en zijn de lampen uit. Zelfs bij de voorstelling van Stef Bos in het theater zijn een deel van de avond de lampen uit en branden de kaarsen. Ook de verlichting van de toren van de RK kerk zal om 20.30 uur uitgaan."We hopen dat in heel het centrum het licht uit gaat. Los van Earth Hour is dit evenement zaterdag ook cultureel uniek: 5 minioptredens in 5 leegstaande panden. Hoe duurzaam kan het zijn! En wat is er nu leuker om 's avonds door het centrum van Nijverdal te lopen met je lampion, kaarsje, lampje of zaklantaarn en ieder kwartier van winkel naar winkel te lopen.
"Meedoen is heel simpel: doe thuis het licht uit op zaterdagavond om 20.30 uur en/of sluit je aan bij één van de evenementen. Elke lamp die uit is en elk kaarsje dat brandt, zorgt voor een duidelijker signaal en een betere morgen. Ik hoop ook dat iedere winkel stampvol is met kijkers en luisteraars! Tot zaterdagavond 20.15 uur op het HD plein!" Meer info: https://www.facebook.com/EHHdoorn of www.
duurzaamhellendoorn.nl