Column: Liefdewerk oud papier

In het TV programma Eus in Medialand gaat Ozcan Akyol op zoek naar de vooringenomenheid van de Hilversumse media. Altijd dezelfde gasten uit omgeving Amsterdam, Hilversum met ongeveer dezelfde mening. De provincie is nauwelijks vertegenwoordigd.

Eus vertelde dat hij wel een 'De Wereld Draait Door' vanuit de provincie zou willen presenteren. Daarop reageerde Alby Mulder van ZINiN: Kom maar Eus, je krijgt van ons de Smidse als prachtige locatie! Of daar nog een rol is weggelegd voor de plaatselijke lokale omroep wordt niet vermeld, maar geheel onmogelijk zou dat niet eens zijn.

Voor 0,0 euro zetten jonge en oude medewerkers bij de lokale omroep iedere dag radio - en ieder weekend TV programma's neer. En ook dagelijks de kabelkrant, een website en Facebookpagina's. Dat doen ze omdat ze het leuk vinden en omdat ze denken daar de mensen en de wereld een beetje blijer mee te maken. Soms komen er mensen die denken dat ze dat wel eventjes kunnen gaan doen. Om erachter te komen hoeveel werk het is en daarna snel verdwijnen.

Jonge ambitieuze medewerkers die in de betaalde media terechtkomen, spreken zonder uitzondering met veel respect over de goede jaren bij de lokale omroep.

Zaterdag neemt na 15 jaar Dinie Hekman afscheid als presentator van het populaire radioprogramma Reggebreed op de zaterdagmorgen op HOifm.

Zonder poeha, maar goed op de hoogte, professioneel, vriendelijk, empathisch, trouw. Altijd op haar plek. Dank je wel Dinie. Voor alles!

Reggebreed is te beluisteren op de kabel 104.1 en op de ether 106.6 Fiber Fm kanaal 1868. Van 10.00 tot 12.00 uur.

Wee de Bee