Afbeelding
Foto: Roy Scholten

Crowdfunding actie tijdens derby voor Roy Scholten

NIJVERDAL - Tijdens de derby SVVN - DES zaterdagmiddag 30 maart, wordt een crowdfunding actie gehouden voor Roy Scholten uit Nijverdal. Roy zit door een noodlottig ongeval op zijn werk gedwongen in een rolstoel, maar met een dure operatie in Zwitserland maakt hij kans om weer te kunnen lopen.

Het ingezamelde bedrag wordt gebruikt om die operatie mogelijk te maken waardoor Roy van zijn rolstoel wordt bevrijdt. Na afloop van de derby op sportpark Groot Lochter, wordt een beroep op de bezoekers gedaan, om Roy weer te helpen lopen met een gift. Mensen die op die zaterdagmiddag, niet naar de wedstrijd gaan, maar wel geraakt zijn door het aangrijpend verhaal van Roy, kunnen een bedrag overmaken via internet.

Roy Scholten is iemand met een positieve instelling, echt een mentale doorzetter die alleen daarom al alle kansen verdient om geholpen te worden. De familie Scholten is bekend bij zowel SVVN als DES. Vrienden en kennissen van Roy hopen dan ook dat alle sportieve bezoekers van de derby SVVN- DES, ook in dit opzicht sportief zijn en Roy genereus zullen helpen met een gift.
Roy Scholten is 37 jaar oud, getrouwd, vader van 2 kinderen van 7 en 10 en werkte als elektricien in de woningbouw. In december 2016 heeft hij een noodlottig ongeval op zijn werk gehad en heeft daar een incomplete dwarslaesie aan overgehouden. "Na drie maanden in de revalidatiekliniek, kwam ik weer thuis met de mededeling dat de artsen niets meer voor mij konden betekenen. Daar sla je bij wijze van spreken van achterover, mijn leven stond volledig op de kop. Het is m'n karakter niet om bij de pakken neer te blijven zitten en dus ben ik na het ongeval actief gaan rolstoeltennissen en ik ga er op uit met mijn aankoppel handbike! Ik had van meet af aan en nog steeds het gevoel dat er meer in zit dan maar passief te blijven afwachten en ben daarom actief op zoek gegaan naar alles wat kan helpen bij het revalideren. Tegelijkertijd ben ik ook gaan zoeken of er een behandeling in het buitenland mogelijk was. En die heb ik gevonden. Lees het hele verhaal op de Dream or Donate website."
https://nl.dreamordonate.com/
dromen/operatie zwitserland-lion-procedure.