Afbeelding
Foto: ANNAUF

'Een lach, een traan en ogen die gaan schitteren bij herinneringen van toen'

Marry Eektimmerman is onlangs opnieuw getrouwd met haar Gerard. Niet officieel, maar dat doet niet af aan het gevoel. De trouwerij vond plaats in het voormalige gemeentehuis in Hellendoorn tijdens één van de bijeenkomsten van 'De kracht van de herinneringen'. Dit is een serie bijeenkomsten voor mensen met dementie én hun mantelzorger.

Samen iets ondernemen en elkaar (weer) beter leren begrijpen. Mantelzorgers van mensen met dementie geven aan hier behoefte aan te hebben. Tijdens 'De kracht van herinneringen' worden via verschillende thema's positieve ervaringen met elkaar gedeeld. Centraal tijdens de bijeenkomsten staat de open, gezellige sfeer, een warm welkom, een lach, ogen die gaan schitteren bij herinneringen van toen en het fijne onderlinge contact.

Deze serie bijeenkomsten wordt in het gehele werkgebied van Evenmens aangeboden aan mensen met dementie en hun mantelzorger!

'Verliefd, verloofd, getrouwd'

Op deze bijzondere dag in Hellendoorn staan Gerard en Marry Eektimmerman even centraal tijdens het thema 'Verliefd, verloofd, getrouwd'. Het stel gaf elkaar meer dan 40 jaar geleden het jawoord en deed dat dus nog even dunnetjes over. Vrijwilligers van Evenmens en andere koppels van deze serie bijeenkomsten speelden ieder een eigen rol. Er was een Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS), een ceremoniemeester, kleedster, fotograaf, getuigen en 'familieleden'.

Tijdens de koffie praatten alle koppels over de verloving, het huwelijk en hoe ze elkaar hebben ontmoet. De mooiste verhalen kwamen op tafel. Na de koffie begon het 'huwelijk'. De kleindochter van echtpaar Eektimmerman bracht de ringen en ja…zelfs het originele trouwpak paste nog steeds. Een mooie dag om op terug te kijken. Marry en Gerard hebben genoten van de feestelijke bijeenkomst en zeiden beide volmondig 'ja', met een grote glimlach op het gezicht als resultaat.

Kracht van herinneringen

"Het doel van de bijeenkomsten is dat de mensen met dementie zelfvertrouwen ontwikkelen, de mantelzorgers meer inzicht krijgen in de ziekte en dat het contact tussen degene met dementie en de mantelzorger verbetert", legt Henriëtte Veneberg van Evenmens Hellendoorn uit. "Voor de familie is het vooral leerzaam en de mensen met dementie hebben een leuk dagje uit", vult Margret Overkamp, projectmedewerker dementie bij Evenmens, aan.

Wilt u meer informatie over deze serie bijeenkomsten? Neem dan contact op met Margret Overkamp van stichting Evenmens, tel. 0548 63 88 30 of email: moverkamp@evenmens.nl