Afbeelding
Foto: Douwe Slot

Van de warenmarkt naar de kerkmarkt

NIJVERDAL - Voor het vijfde achtereenvolgende jaar houdt de Protestantse Gemeente Nijverdal een Kerkmarkt. Zaterdag 6 april is kerkgebouw Het Centrum in Nijverdal van 10.00 – 16.00 uur omgetoverd in een markthal.

Er is veel werk verzet om het publiek in een gezellige sfeer diverse producten voor een prettige prijs te kunnen aanbieden. De opbrengst van de markt wordt besteed aan herplaatsing op Het Centrum van een van de klokken uit de Grote Kerk, die verkocht en inmiddels afgebroken is en voor het zendingswerk dat twee oud-gemeenteleden verrichten o.a. in China.

De vrouwen van de zgn. creadoe-groep hebben vele creatieve producten gemaakt die, zo leert de ervaring, gretig aftrek vinden. Er zijn moderne sjaals, poncho's, baby-artikelen en tassen en schorten van spijkerstof. Dezelfde groep heeft ook gezorgd dat er een ruim en gevarieerd aanbod van plantenbakjes, kransen en bloemstukken is. Veel bloemstukken zijn gemaakt op potten en schalen in betonlook en geïnspireerd op het voorjaar en Pasen. Met de verkoop van nestkastjes wordt ook de vogels een dienst bewezen. Zelfs brood- en tapasplanken wachten op een koper.

Veel mensen hebben de meest uiteenlopende bakproducten gemaakt van appeltaart en kruidkoek tot (arretjes)cake. De lekkernijen zijn om mee te nemen, maar kunnen ook in Het Centrum genoten worden bij een kop koffie of thee. Ook is er eigengemaakte advocaat. Zelfs de oliebollenbakker is aanwezig om ze bruin te bakken.

Boeken- en platenmarkt

Een groot deel van de kramen is gereserveerd voor een boekenmarkt. Er is een enorm aanbod van streekromans, detectives, jeugd- en kinderboeken en strips. Verder zijn er boeken op het gebied van natuur, religie, Twente, koken enz. Een deel van boekenmarkt is gereserveerd voor cd's en dvd's. Ook zijn er dozen vol lp's; vinyl is weer in. Er is een flinke voorraad legpuzzels van 500 tot wel 3000 stukjes. Voor een paar euro's is er veel lees-, luister-, puzzel- en kijkplezier te koop.

Afbeelding