Afbeelding
Cynthia Beldman Fotografie

Een derby is meer dan drie punten

NIJVERDAL - Vorige week zaterdag werd DE derby van Nijverdal gespeeld op Sportpark Groot Lochter. Behalve de eer van het dorp staan er uiteraard drie punten op het spel. Naast het sportieve aspect stond deze wedstrijd ook in het teken van de actie Help Roy Lopen. De belangen waren dus groot deze wedstrijd.

Dat was in de week voorafgaand ook merkbaar. De supportersgroep Ultra's SVVN pakten groots uit bij de laatste training op donderdag. Op vrijdag werd er een spandoek van 25 meter van de TOV neergehangen en ook de Ultra's kleden het Sportpark aan. Diezelfde Ultra's zorgden bij de opkomst voor een groene hel. Maar ook bij DES pakte men groots uit. De jeugd heeft zich donderdagavond van haar beste kant laten zien bij de laatste training van DES 1 en zorgde voor een mooie sfeeractie. De toon was gezet.

Speciale aandacht voor deze wedstrijd was er voor Jonny van de Maat. Jonny is ziek, maar staat symbool voor Volharding. Hij wilde per se bij deze wedstrijd aanwezig zijn en kreeg ook nog eens een prachtig cadeau van DES. Om iets na half drie, toen de rook enigszins was opgetrokken, gaf scheidsrechter John Schumer het startsein voor de wedstrijd. Derby's zijn zelden goed en daar was deze wedstrijd geen uitzondering op. In de 76e minuut een goal, 1-0 voorsprong voor SVVN. Deze voorsprong van SVVN komt niet in gevaar. Zo eindigt de wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende in een 1-0 overwinning voor SVVN. Uiteraard was de ontlading groot bij alles en iedereen wat SVVN een warm hart toedraagt. Een fijne bijkomstigheid is dat er maar liefst €3600,- is opgehaald voor Roy Scholten.

Foto's: Cynthia.

Afbeelding