Afbeelding
Foto: Wout Tjeerdma

Winnaars fotowedstrijd Earth Hour 2019 bekend

NIJVERDAL - Het Platform Duurzaam Hellendoorn deed vorige week zaterdag mee aan Earth Hour, waarop mensen wereldwijd een uur het licht uitdoen. In dit onafhankelijke platform werken meerdere organisaties op het gebied van duurzaamheid samen, die gevraagd of ongevraagd advies uitbrengen aan het college en de gemeenteraad. In het kader van Earth Hour hield het platform dit jaar onder meer een foto-wedstrijd voor alle inwoners van de gemeente.

Winnaars van de publieksprijs werden Indy Kisteman (Jong Talent) met een foto die zij maakte op het station in Nijverdal en Wout Tjeerdsma (Volwassenen) met een foto die hij maakte op de Sallandse Heuvelrug. De derde prijzen van de jury gingen naar Niek Juurlink (Jong Talent) met een foto van het station en Ernst van Bentem (Volwassenen) met een foto die hij van zijn wekker maakte.

De tweede prijzen van de jury gingen naar Malou Hekman (Jong Talent) met een foto eveneens van het station en Frits Teunissen (Volwassenen) met een foto van de Sint Pieterskerk in Rome. De eerste prijzen van de jury gingen naar Rick Jansen (Jong Talent) met een foto van de fietsenstalling en Peter Groddée (Volwassenen) met een foto uit Namibië.

Over de winnende foto van Rick Jansen zei de jury: "Hij heeft ook op het station goed rondgekeken en zag de verrassende schoonheid van het licht in de opkomende duisternis. Spiegeling en contrast, in combinatie met een perfect camerastandpunt hebben geresulteerd in deze perfecte foto!"
Over de winnende foto van Peter Groddée zei de jury: "Dit is een technisch perfecte foto, gemaakt in Namibië. De sterrenhemel, de Melkweg en de contrasterende kale boomtak op de voorgrond. Het aardse en wat daar buiten is, vallen samen in dit haast surrealistische beeld van een eindeloze diepte. Prachtig. Het thema van deze wedstrijd, 'Licht in de duisternis', komt in deze plaat in beeld én in techniek prachtig samen. De foto's van de prijswinnaars en de overige geselecteerde foto's blijven de komende tijd nog te zien in het huidige en het nieuwe winkelpand van Oudelaar in de Grotestraat.
Foto onder: Wout Tjeerdsma