Afbeelding
Foto: ZINiN Theater

Leerlingen Kaliber Kunstenklas pakken flink uit

NIJVERDAL - Het staat op hun eigen website www.kaliberkunstenschool.nl al aangekondigd: de leerlingen van de talentenklas Kaliber Kunstenchool gaan flink uitpakken bij Muziek onder de Trap op donderdag 18 april. Er is gekozen voor een divers en best uitdagend programma, waarin stukken gespeeld worden van o.a. F. Schubert, N. Rimsky-Korsakov, Brahms en Debussy.

Kortom: het neusje van de zal qua muziekkeuze en muziektalenten.

Even voorstellen

De deelnemers van Muziek onder de Trap van 18 april 2019 zijn niet allemaal onbekenden bij. Zo won pianist Armand van Dijk in 2017 Klassiek Talent, de talentenjacht van Muziek onder de Trap, die eens in de twee jaar wordt gehouden. Armand van Dijk heeft al tien jaar les bij de Kaliber Kunstenschool en interesseert zich, naast de klassieke muziek, ook voor andere genres zoals jazz. Voorlopig blijft muziek een hobby, binnenkort gaat hij studeren aan de TU in Delft.

Daphne van 't Erve (15) doet voor de eerste keer mee bij Muziek onder de Trap, speelt sinds haar zesde al piano en deed met diverse concoursen mee. Vorig jaar viel haar de eer te beurt om met pianist Cor Bakker een Quatre Mains te spelen en wordt zij zelf inmiddels ook veel gevraagd om mensen te begeleiden. Muziektherapie staat hoop op het verlanglijstje van haar toekomst, deze studie heeft haar voorkeur, zodat ze in de toekomst mensen kan helpen.

Melle Wassink koos voor de trombone en bespeelt dit instrument succesvol bij de Harmonie Sint Jan in Wierden en bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest. Sinds kort is hij ook te vinden bij het JongNBE orkest regio Oost en vindt hij het superleuk om mee te doen bij Muziek onder de Trap. Voor hem is het duidelijk: hij wil graag verder komen in de muziek en oefent dan ook flink op de trombone. Het concert begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.