Wonen op Landgoed De Eversberg

Wie droomt er niet van? Wonen op een eeuwenoud landgoed met een rijke cultuurhistorie die in het huidige landschap nog steeds zichtbaar is. Binnenkort komen er op Landgoed De Eversberg twee kavels in verkoop waarvan er één voor het gevoel midden in het bos ligt.

Gemeente Hellendoorn, Landschap Overijssel en de oorspronkelijke eigenaar van Landgoed De Eversberg hebben in nauwe samenwerking de revitalisatie van het enigszins verwaarloosde landgoed opgepakt. Het landgoed is door de oorspronkelijke eigenaar overgedragen aan Landschap Overijssel en die heeft niet alleen paden en lanen opgeknapt maar ook bijzondere locaties op het landgoed, zoals de Engelse tuin, de uitkijkheuvel en het vijvertje de 'Ronde Komme', in ere hersteld. Daarnaast is de hoofdinfrastructuur op het landgoed volledig vernieuwd.
De oorspronkelijke eigenaar behield drie woonkavels waarvoor het bestemmingsplan in 2018 onherroepelijk is geworden. Inmiddels is al één van de kavels verkocht. De afgelopen weken is hard gewerkt om de kavels gereed voor de bouw te maken. Op de locatie Koetshuis is de oude tennisbaan voor het grootste deel verwijderd. Een hoekje van de tennisbaan is echter bewust intact gelaten om ook hierdoor een tastbare herinnering aan de rijke geschiedenis van het landgoed te behouden. Daarnaast is op beide locaties archeologisch onderzoek uitgevoerd. De komende weken zullen op het bouwvlak van de locatie Koetshuis een aantal veel te hoog opgeschoten bomen worden verwijderd zodat er ruimte ontstaat voor de realisatie van een vrijstaande boswoning. Uiteraard zullen deze werkzaamheden met de nodige aandacht voor flora en fauna worden verricht. De bomenkap wordt op een andere locatie door het planten van nieuwe bomen gecompenseerd.

Voor meer informatie: www.thomabennink.nl of 0575 - 491 455.