Afbeelding
Foto:

Workshop zwerforkest

NIJVERDAL - Wat gebeurt er als je een groep muzikanten met akoestische instrumenten bij elkaar zet? Ook zonder kampvuur wordt het al snel een gezellige en inspirerende bijeenkomst.

Onder de naam Het Zwerforkest zal in een leegstaand winkelpand in het centrum van Nijverdal op drie zaterdagen in mei en juni een korte serie workshops worden georganiseerd. Onder leiding van de professionele muzikant Ruben Nosaehi gaat deze groep muzikanten in twee uur tijd gezamenlijk een volledig nieuw muziekstuk maken. De workshops staan open voor beginnende en gevorderde muzikanten en is bestemd voor alle leeftijden.

Lokale muzikanten

Kort samengevat is hierbij de vraag aan lokale muzikanten: Speel je een akoestisch en makkelijk vervoerbaar instrument, lijkt het je leuk om nieuwe muzikanten te leren kennen en sta je open voor een leuk en gezellig muzikaal experiment? Meld je dan aan voor de korte serie workshops van het Zwerforkest. Eén keer meedoen kan ook.

Eerste workshop

Cultuurburgemeester Jaap Harmsen zal de opening verrichten van de eerste workshop op zaterdag 18 mei om 13.30. Voor de eerste workshop verzamelen we bij de hoofdingang van het gemeentehuis aan het Henri Dunantplein in Nijverdal, tussen 13.00 en 13.30 uur. Gezamenlijk lopen we dan naar het pand daar vlakbij waar de workshop zal plaatsvinden. Het Zwerforkest is een vervolg op het project Small Mellow Try Outs dat in 2018 in Almelo plaatsvond.

Uitvoering

De uitvoering (van het resultaat) is op maandag 10 juni (tweede Pinksterdag) tussen 13.00 en 16.00 uur in het centrum van Nijverdal tijdens het festival Kunstvoer.

Interesse

Heb je interesse om mee te doen of heb je vragen, meld je dan aan via paco@pacoplumtrek.nl of kom spontaan naar de eerste workshop 18 mei. De locatie waar de workshop gegeven wordt, een leegstaand winkelpand in het centrum van Nijverdal, wordt bij aanmelding bekend gemaakt. De drie workshops worden gegeven op zaterdag 18 mei, 25 mei en 1 juni tussen 13.30 en 16.00 uur. Deelname aan deze workshops is gratis!

Deze workshops zijn mede mogelijk gemaakt door Cultuurcaravaan en Dorpsbudget Nijverdal.