Afbeelding
Foto:

'Kuier deur… Hellendoorn en Nijverdal'

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Zes weken lang wordt er op de vrijdagavond een gratis wandeltraining aangeboden voor statushouders en andere belangstellenden. De wandeltrainingen van een uur starten vrijdag 10 mei om 19.00 uur vanaf zwembad het Ravijn in Nijverdal. Het doel waar naar toegewerkt wordt, is de avondvierdaagse in Nijverdal die van 18 tot 21 juni wordt georganiseerd.

Samen trainen

Deze training is een variant op de in 2018 gestarte 'Kuier deur' wandeltrainingen. Daar starten mensen die weinig tot niet bewegen met een 16-weeks wandelprogramma. Met deze nieuwe serie richt de organisatie van Kuier deur zich op statushouders en anderen die samen een uurtje willen wandelen.

Doel

Het doel is deelnemers voor te bereiden op de traditionele avondvierdaagse, waar ouders en kinderen samen met hun school aan meedoen. Zo blijven ouders betrokken bij activiteiten van hun kinderen, leren ze andere ouders kennen én werken ze aan hun conditie, meldt de organisatie van Kuier deur.

Organisatie

De training wordt georganiseerd door Runspiration in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hellendoorn en de provincie. Aanmelden via www.kuierdeur.nl, i.aitink@stichtingdewelle.nl of marian@runspiration.nl.