Afbeelding
Foto:

CrossFit Mama

NIJVERDAL - TWEE12 CrossFit en Fysio Centrum Nijverdal hebben samen CrossFit Mama ontwikkeld, een nieuwe vorm van zwangerschapsbegeleiding.

CrossFit Mama is speciaal gemaakt voor zwangere dames en kersverse mama's met als doel om fit te worden, zowel tijdens als na de zwangerschap. Er wordt gewerkt aan een goede lichamelijke conditie, een gezonde gewichtstoename en minder zwangerschapskwalen om zo fit mogelijk de bevalling in te gaan en om ook na de bevalling zo snel mogelijk weer fit te zijn.

Fit worden

Tijdens de lessen ga je in een groep werken aan conditie, spierversterking, stabiliteit, coördinatie en natuurlijk ook een stukje ademhaling en ontspanning. De principes van CrossFit worden gebruikt met functionele bewegingsvormen uit fitness, gewichtheffen en gymnastiek. Daarnaast zal er, door samenwerking met de bekkenfysiotherapeut, aandacht worden geschonken aan de veranderingen van het lichaam tijdens en na de zwangerschap en hoe hier individueel mee om te gaan.

Zwangerschap

Vanaf 16 weken zwangerschap kan je meedoen aan de Crossfit Mama lessen. Vanaf zes weken na de bevalling kan men ook (weer) deelnemen om via deze weg te werken aan een optimaal herstel. Hierbij wordt de kans op blijvende lichamelijke klachten zoals onder andere rugklachten, diastaseklachten of urineverlies verkleind. Door de afwisselende workouts waarin veel aandacht is voor goed bewegen, komt men sneller terug in vorm.

Gratis proefles

Donderdag 9 mei is er om 20.15 uur een gratis proefles onder leiding van de coaches van TWEE12 CrossFit en de bekkenfysiotherapeuten van Fysio Centrum Nijverdal. Vanaf dan is deze les wekelijks te volgen op de donderdagavond. Aanmelden voor de gratis proefles op donderdag 9 mei kan door een mail te sturen naar info@twee12.com