Afbeelding
Foto: Molen de Hoop

Historische dag voor Korenmolen de Hoop

HELLENDOORN - Zaterdag 11 mei is het Nationale Molendag. Korenmolen de Hoop zal op deze Molendag niet alleen de deuren openen van de molen, maar ook die van de nieuwe ambachtelijke winkel.

Korenmolen de Hoop in Hellendoorn is gedateerd uit 1854, maar werd vanaf 1937 enkel gebruikt als opslagruimte en raakte in verval. In 1973 kocht de gemeente Hellendoorn de Korenmolen voor een symbolisch bedrag van 1 gulden. Molenaar Jan van de Beld is in 1985 op de molen gekomen.

Ambachtsbakker

Jan van de Beld en André Nieuwenhuis, van Ambachtsbakker Nieuwenhuis, hebben nu de handen ineen geslagen en hebben een extra verkooppunt van brood en gebak geopend. In de winkel vindt u specialiteiten en verschillende soorten brood, zoals speltbrood, koolhydraatarm brood, maar ook zachte bolletjes en krentewegge. Naast het vaste assortiment is het ook mogelijk om vooraf een bestelling te plaatsen.

Molenproducten

In de winkel zullen diverse producten worden verkocht: eigen molenproducten, meelsoorten en mixen voor brood, koek en cake. Tevens zijn de meel- en bakproducten via de webshop te koop. Anja van den Dolder (wethouder van de gemeente Hellendoorn) zal om 11.00 uur samen met Jan van de Beld (Molenaar) en Fokke Bakker (voorzitter Stichting Vrienden van Molen de Hoop) de opening verrichten. U vindt de Korenmolen aan de Ninaberlaan 78 in Hellendoorn.

Officiële opening

Tijdens de officiële opening krijgt iedere bezoeker een broodje aangeboden om kennis te maken met het lekkere ambachtelijke brood. Kolenmolen de Hoop is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor vragen, bestellingen en eventuele wensen kunt u contact opnemen met Korenmolen de Hoop: 0548-655957 en met Ambachtsbakker Nieuwenhuis: 0548-621014.