Afbeelding
Foto:

Jannie Cents

NIJVERDAL - Ik ben er al verscheidene keren langsgelopen, heb het gezellige decor bewonderd, maar nam nooit de moeite om even te gaan zitten. Ik heb het over het gezellige zitje naast De Hoge Es. Sinds enkele weken is deze rustplek weer helemaal ingericht door 'buurvrouw' Jannie Cents. Reden om eens praatje te maken met deze 'bekende' Nijverdalse in het kader van onze nieuwe rubriek: Hoe is 't toch met…

"Jannie is sociaal, lief en heel hartelijk. Ze heeft jarenlang veel betekend voor de Hellendoornse samenleving." Aldus een aantal dames, die tegelijkertijd met mij zijn aangeschoven bij het gezellige zitje in de wijk 'Noetsele'. Waar kennen we Jannie toch van? Jannie werkte 28 jaar bij Tuunte Fashion (voorheen Reinders Mode). Helaas verloor de Nijverdalse haar baan, na de overname van Tuunte door een nieuwe eigenaar. "Ik heb een hele mooie tijd gehad in deze winkel en ik kijk terug op een superfijn contact met alle klanten en collega's. Zij brachten mij erg veel plezier. Het heeft ontzettend veel pijn gedaan om deze baan te verliezen. Ik heb een moeilijke tijd gehad, krabbel wel weer wat op, maar ben er nog lang niet. Het doet veel met een mens dat je op deze manier afgedankt wordt. Ik ben inmiddels volop aan het solliciteren, maar maak geen enkele kans."

Werkgevers die haar CV zien, vinden Jannie al snel te oud, echter, iedereen die haar kent geeft aan dat ze energiek, creatief en heel hulpvaardig is. "Ik hoop dat iemand binnenkort wel weer een mooie plek voor me heeft, want ik wil graag weer aan het werk!"

Op dit moment haalt Jannie veel voldoening uit onder andere de 'rustplek' vlak bij de deur. Een plekje waar mensen gezellig aan kunnen schuiven voor een bakkie koffie, een praatje, (zelf) meegenomen broodjes en drinken. Er komen ook veel gasten langs die hier even rust nemen. Er ligt een gastenboek waar je een berichtje achter kunt laten. Hieruit blijkt dat deze plek erg gewaardeerd wordt. "Ik vind het leuk om mensen te plezieren en ik hoop dat er meer van deze mooie plekjes gecreëerd worden. Het is maar een kleine moeite, maar de gasten, toeristen, Nijverdallers en natuurlijk Heldersen genieten hiervan. Dat is ook terug te lezen in het gastenboek. Kom vooral even langs en lees alle lieve en leuke reacties."

Het idee voor deze plek is ontstaan, omdat de wethouder destijds aan Jannie vroeg om een mooie plek voor een bankje. "Helaas ging het toen niet door, maar het idee bleef toch borrelen. Drie keer heb ik het initiatief aangekaart via Burendag. En toen mocht het eindelijk gerealiseerd worden. Samen met de buurt houden we de plek schoon en mooi. We genieten ervan, dat alle voorbijgangers van deze plek genieten. Net als de rest van de buurt. Komt u ook even langs?"