Afbeelding
Foto:

Zorgvakantie zonder zorgen!

NIJVERDAL - Eind juni reist een groep van 40 ouderen met een fysieke beperking uit de gemeente Hellendoorn voor de zesde keer af naar Doorn voor een 8-daagse zorgvakantie. Ruim 35 vrijwilligers zetten zich in voor de organisatie en de zorgverlening.

Reinder van Zanten heeft samen met Jos den Born de Stichting Zorgvakanties Hellendoorn-Nijverdal opgericht in 2012. Vanwege het 30-jarig jubileum van Rotary werd in 2009 de eerste zorgvakantie georganiseerd in het toenmalige Roosevelthuis in Doorn. Deze plek was geheel ingericht voor gasten die zorg nodig hebben. Na de tweede succesvolle vakantie richtte Rotary de aandacht weer op andere goede doelen. Vanwege het grote succes besloten Van den Born en Van Zanten samen de Stichting Zorgvakanties op te richten. "Dat we dit jaar voor de vierde keer vanuit onze stichting een 8-daagse zorgvakantie voor ouderen met fysieke beperkingen organiseren, vinden we niet zo bijzonder. Maar dat steeds weer zo'n 35 vrijwilligers uit onze gemeente bereid zijn de zorg te verlenen, dat is wel bijzonder."

Programma
Dit jaar start de zorgvakantie op zaterdag 29 juni in zorghotel het Rooseveltpaviljoen. "Onze gasten gaan zaterdags gezamenlijk met een grote rolstoelbus vanuit Nijverdal naar Doorn," vertelt Van den Born. De hele week wordt verzorgd met een zeer gevarieerd programma. Ergens in de week gaat het gehele gezelschap van ruim 80 personen een dag uit naar een mooie stad in Nederland. "Ook worden de vrouwelijke gasten deze week in de watten gelegd door kapsters, schoonheidsspecialisten, pedicures en manicures, die dat allemaal vrijwillig doen. De mannen hebben op die dag elders een verrassingsprogramma, waarna ze bij terugkomst de resultaten van de dames kunnen bewonderen," voegt van den Born er glimlachend aan toe.

Bijdrage
De eigen bijdrage van de gasten aan deze bijzondere week is €850,- per persoon. "Daar komen we bij lange na niet mee uit, dus voeren we zelf acties en worden we gesteund door een aantal grote sponsors, zoals dit jaar de Stichting RCOAK Amsterdam, Het Nationaal Ouderenfonds, Fonds Sluyterman en van Loo in Beverwijk en Alcedo in Holten. Van alle kanten draagt men bij om er voor onze gasten (maar ook voor de vrijwilligers) een onvergetelijke week van te maken," besluit Van Zanten.

Meer informatie
Voor de komende vakantie zijn er helaas geen vrije plaatsen meer; de volgende vakantie is medio 2021. Meer informatie is te vinden op: www.zorgvakantieshellendoornnijverdal.nl