College wil winkeliers zelf de keuze geven

HELLENDOORN - Op basis van de uitkomsten van de koopzondagenenquête stelt het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad voor de winkeltijden in de gemeente Hellendoorn te verruimen. Het voorstel aan de gemeenteraad is om winkeliers zelf de keuze te geven om wel of niet open te gaan op zondag.

Op verzoek van de gemeenteraad zijn 3.335 respondenten in de gelegenheid gesteld om een enquête in te vullen. Een meerderheid van de respondenten gaf aan dat winkels in de gemeente geopend mogen zijn op zondag. 'Het college neemt de uitkomst van de enquête ter harte. Ons voorstel is dan ook dat het aan de winkeliers zelf is om hun deuren of of niet te openen op zondag. Het is nu aan de gemeenteraad om een besluit te nemen. We zien dat de koopzondagen die in de afgelopen jaren samen met een evenement plaatsvonden, een goede combinatie waren. We zijn en blijven actief met de winkeliersvereniging(en) in gesprek om samen te kijken hoe deze krachtige formule voort kan worden gezet,' aldus wethouder Margreet Overmeen - Bakhuis.

Aanpassing verordening
Om het voorstel in te willigen is een herziening van de verordening winkeltijden gemeente Hellendoorn 2012 nodig. Bij de coalitieonderhandelingen vorig jaar juni is besloten de veroordeling uit te breiden met 8 koopzondagen voor alle ondernemers, dit in combinatie met een evenement en 12 extra koopzondagen voor supermarkten.

Commissievergadering
In de commissievergadering Grondgebied van woensdag 29 mei is het mogelijk om in te spreken over het koopzondagenbegeleid. Op dinsdag 11 juni tijdens de raadsvergaring wordt het huidige koopzondagenbeleid geëvalueerd en staat het voorstel op de agenda. De vergadering is openbaar. Tevens is de vergadering live te volgen op http://raad.hellendoorn.nl